Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Βασίλειος Πλιώτας καλεί τους εισαγγελείς να τιμωρούν τους παραβάτες των μέτρων «αδιακρίτως»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την άμεση επέμβαση των αρμόδιων Εισαγγελέων στα περιστατικά παραβίασης των μέτρων που έχει επιβάλει η Πολιτεία προς αποτροπή επέκτασης του Covid-19, ζητά με εγκύκλιο του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας ζητά από τους εισαγγελείς της χώρας να μεριμνούν και να σχηματίζουν δικογραφίες όχι μόνο για την παραβίαση του άρθρου 285, αλλά και για αδικήματα όπως τοκογλυφία, εκβιασμός, εγκλήματα κατά συγκοινωνιών, κλπ.

Όπως τονίζει στην εγκύκλιό του, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα πρέπει να παρεμβαίνουν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, όταν αυτό παραβιάζει τα μέτρα της πολιτείας για την αποφυγή της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αανλυτικά η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα:
«Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας, όταν, αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα, που είτε έχουν ήδη διαταχθεί, είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και την διάσωση της νόσου του κορωνοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στην νομοτυπική υπόσταση εκτός της προαναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ’ ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κλπ., και τις πράξεις αυτές»

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ