Φωτιά που ξέσπασε βραδιάτικα σε ξερά χόρτα στον Δρυμό Ωραιοκάστρου, κοντά στη Θεσσαλονίκη, έχει θέσει εκ νέου σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ισχυρές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, επιτόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με εννέα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ωστόσο, το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης και ευνοεί τις αναζωπυρώσεις.
Δύναμη της Πυροσβεστικής, εξάλλου, επιχειρεί για φωτιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και σε άλλες δύο περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Λακιά του Δήμου Θέρμης και στο Νέο Ρύσσιο, επίσης στη Θέρμη, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, αντίστοιχα.
Συμβαίνει τώρα στο Νέο Ρύσιο, στον δρόμο προς Χαλκιδική pic.twitter.com/KStK0GIW0N
— Iliana Magra (@Magraki) June 27, 2025
Και οι τρεις αυτές φωτιές ξέσπασαν γύρω στις 9μμ. και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 8 το βράδυ αναστάτωση προκάλεσαν στις Αρχές και αναφορές για φωτιά -πιθανόν από κεραυνό- στο Σέιχ Σου, το περιαστικό δάσος της συμπρωτεύουσας. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο, μετά από ενδελεχή έλεγχο στην περιοχή, δεν εντοπίστηκε ενεργό μέτωπο και η αναφορά κρίθηκε ως μη επιβεβαιωμένο συμβάν.
Η Πυροσβεστική, πάντως, παραμένει σε επιφυλακή, καθώς οι συνθήκες ξηρασίας και οι ενισχυμένοι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντείνουν τον κίνδυνο για νέες εστίες.