Σκληρότερα μέτρα! Σκέψεις για πλαφόν στα SMS, χρονικό όριο στις «βόλτες» και απαγόρευση εξόδου ορισμένες ώρες

Must Read

Κι άλλα μέτρα ακόμα, πιο σκληρά, συζητάει να πάρει η Κυβέρνηση για να προστατέψει τους πολίτες από τον κορωνοϊό. Ναι μεν οι περισσότεροι υπακούν στις οδηγίες, ωστόσο υπάρχει ένα ποσοστό των «απείθαρχων» και… ανεγκέφαλων που παραμένει μεγάλο και προβληματίζει. Άλλωστε, το τελευταίο είχαμε ρεκορ παραβάσεων με 2.561 πανελλαδικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση κινδύνου και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες. Ήδη, οι ημερήσιοι θάνατοι στη χώρα μας αυξάνονται (χθες έφτασαν τους επτά) και μπορεί να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Έτσι, λοιπόν το κυβερνητικό επιτελείο μελετάει -και ενόψει και του Πάσχα που πλησιάζει και μπορεί να κάνει τους Έλληνες να χαλαρώσουν- να παρθούν ακόμα αυστηρότερα μέτρα όπως:

  • Πλαφόν στις μετακινήσεις με συγκεκριμένο αριθμό ανά ημέρα, η ακόμα και εβδομαδιαίο πλαφόν για σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία. Γιατί παρατηρείται πως κάποιοι προκειμένου να βγουν έξω πάνε κάθε μέρα ή και δυο φορές σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, άσκηση, κτλ. Θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός SMS στο 13033, ενώ μόνο όσοι είναι πάνω από 65 θα μπορούν να χρησιμοποιούν γραπτές βεβαιώσεις
  • Χρονικό όριο στις εξόδους για σωματική άσκηση, γιατί παρατηρείται κάποιοι να δηλώνουν πως βγαίνουν να γυμναστούν και μένουν με τις ώρες έξω.
  • Επίσης εξετάζεται η πλήρης απαγόρευση τις βραδινές ώρες, όπως έγινε στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.
  • Εξετάζονται ακόμα πιο αυστηροί όροι λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ενώ ήδη δόθηκε 10ήμερη παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων για τους ηλικιωμένους, μετά τις ουρές που δημιουργήθηκαν. Ωστόσο, η κατάσταση με τον συνωστισμό έξω από τις τράπεζες δεν άλλαξε ούτε σήμερα.
  • Συζητείται ακόμα ενδεχόμενο να καταβάλλονται οι συντάξεις σταδιακά και όχι απλώς σε συγκεκριμένες ημερομηνίες
  • Επίσης ενδέχεται να αποκλειστεί η πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, όπως συνέβη με την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, σε τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων λέγοντας: «O Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες. Κι αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο θα το κάνουμε».

Το ενδεχόμενο επιβολής χρονικού ορίου στις μετακινήσεις των πολιτών, μετά την αναχώρησή τους από το σπίτι επιβεβαίωσε και ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ANT1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Εξετάζουμε μια σύσφιξη στο χρόνο κάθε μετακίνησης για τον εξής απλό λόγο: Στην πλειονότητά τους -και αξίζουν συγχαρητήρια- οι Έλληνες και Ελληνίδες, συμμορφώνονται στα δύσκολα μέτρα που έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε. Υπάρχει, όμως, και ένα μερίδιο του πληθυσμού που κάνει κατάχρηση. Για φανταστείτε, να βάζει κανείς κάθε ώρα από μια από τις έξι διαφορετικές αιτίες που προβλέπονται στο έντυπο, για να βγαίνει συνεχώς έξω.

Μπορεί  να βγαίνει μία, δύο φορές έξω και να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, για να πάρει τα αγαθά που χρειάζεται χωρίς να γίνεται κατάχρηση. Χρειάζεται, λοιπόν, ένας χρονικός περιορισμός. Και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξετάζει τρόπους ώστε να διασφαλιστεί αυτό και με την αποστολή SMS στο 13033, όχι μόνο με το έντυπο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This