Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Πάτρας μετά το λουκέτο στην Υπηρεσία

Ερευνώνται για τυχόν ποινικές ευθύνες - ΠΟΕΔΗΝ: «Να επανεξεταστούν οι κακοποιήσεις παιδιών»

Must Read

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκος Νικολάου, διέταξε την Πέμπτη εισαγγελική έρευνα για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος των ιατροδικαστών που υπηρέτησαν στην Υπηρεσία της Αχαΐας.


 

Η κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία είναι σαφής και έρχεται μετά τις σοβαρές καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, και δημοσιευμάτων για άλλα περιστατικά κακοποίησης ακόμη και θανάτου βρεφών, που δεν έλαβαν την δέουσα προσοχή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, παρά τις επισημάνσεις γιατρών για την σοβαρότητα των περιστατικών.


 

Θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων από τους ιατροδικαστές που υπηρέτησαν. Μεταξύ αυτών παράβαση καθήκοντος, ψευδής βεβαίωση, της ψευδής ιατρική πιστοποίηση κ.ά.


Οι υποθέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και της Ειρήνης Μουρτζούκου φέρεται πως ήταν επίσης η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


 

Η αναστολή των εργασιών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών έγινε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, μετά και την δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε, καθώς ένας ιατροδικαστής έχει πεθάνει, η επικεφαλής, Αγγελική Τσιόλα, έχει τεθεί σε αργία, ένας άλλος έχει παραιτηθεί και ο τέταρτος, Ανδρέας Γκότσης, έχει εμπλακεί στην υπόθεση Μουρτζούκου, η οποία ομολόγησε παρά τα… παθολογικά αίτια.


 

ΠΟΕΔΗΝ: «Να επανεξεταστούν οι κακοποιήσεις παιδιών στην Πάτρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητά επανεξέταση όλων των φακέλων κακοποίησης παιδιών στην Πάτρα, τα οποία έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστές της Αχαΐας.

Οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο όταν τολμούν να μιλήσουν για κακοποιήσεις ή ύποπτα περιστατικά, με παιδιά που έφεραν σημάδια πνιγμού ή υποξίας. Μετά την σύλληψη και την ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου, επιβεβαιώνεται η ικανότητά τους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.


 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μήπως καμία ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΥΣΑ κυρ Εισαγγελέα καί για τούς ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ των 57+++ παιδιών στά ΤΕΜΠΗ ΈΧΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;
    Εκεί Μπαααααααααα.!!!!!!!!!!!!!!!!
    Δεν συμφέρει, νά Ξεμπροστιασεις αυτούς
    πού σέ ΔΙΌΡΙΣΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΆ.
    Άλλωστε. σιγά τό Πράμα
    Μόνο 57+++ ΝΕΚΡΟΊ ήτανε.
    Τίποτε τό σπουδαίο,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This