Μια ημέρα ημέρα νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διεκδίκησαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) καθώς επίσης στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).
Και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, για μια ακόμη χρονιά, η Ιατρική και η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) επιβεβαίωσαν τη σταθερή τους υπεροχή και ελκυστικότητα, καθώς κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Υψηλή ζήτηση καταγράφεται, επίσης, για τα Τμήματα Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Ψυχολογίας, Βιολογίας, Χημείας και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, τα οποία συνεχίζουν να προσελκύουν αριστούχους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενισχύοντας τη θέση του ΕΚΠΑ ως κορυφαίου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας.
Ειδικότερα, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ διατηρεί και φέτος τη θέση της ως το πλέον περιζήτητο τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη βάση εισαγωγής να αγγίζει την κορυφή μεταξύ όλων των σχολών της χώρας, με 18.775 μόρια. Αντίστοιχα, η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ προσελκύει για ακόμα μία χρονιά τον μεγαλύτερο αριθμό πρώτων προτιμήσεων στον κλάδο των θεωρητικών επιστημών, διατηρώντας την ηγετική της θέση στον ακαδημαϊκό χώρο, με 17.875 μόρια.
Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι υποψήφιοι φοιτητές και φοιτήτριες στο ίδρυμα, αλλά και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει το ΕΚΠΑ στην παραγωγή νέας γνώσης και στη διαμόρφωση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.
- Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής εδώ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 70.276 (59.822 ΓΕΛ και 10.454 ΕΠΑΛ) και συνολικά εισήχθησαν στα ΑΕΙ στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και στις ακαδημίες της πυροσβεστικής, του εμπορικού ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 62.848 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Ειδικότερα, το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων των ΓΕΛ ανήλθε στο 97,32% και το αντίστοιχο ποσοστό των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στο 63,42%. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι με τη διαδικασία του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου υποβλήθηκαν 20.825 αιτήσεις και οι επιτυχόντες ανήλθαν στους 16.138, με ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής σε ΣΑΕΚ στο 77,5%.
- Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
- Δείτε επίσης: Πανελλήνιες εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής – Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Για το στραπάτσο των στρατιωτικών σχολών???