ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΈκλεισε η γέφυρα στη Χαλκίδα: «Είναι 65 ετών και στα όριά της»

Έκλεισε η γέφυρα στη Χαλκίδα: «Είναι 65 ετών και στα όριά της»

Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στην γέφυρα του Ευρίπου στη Χαλκίδα, που παρέμενε ανοιχτή, από το βράδυ της Κυριακής.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, τα συνεργεία κατάφεραν να κλείσουν και τις δύο πλευρές τςη γέφυρας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) Μπάμπη Μανιάτη, να εξηγεί πως το πρόβλημα εντοπίζεται στον ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό και συγκεκριμένα σε μία από τις ψηφιακές κάρτες που ελέγχουν τα έμβολα ανύψωσης και επαναφοράς.

Ο ίδιος τόνισε πως έγιναν τιτάνιες προσπάθειες ώστε να λυθεί το ζήτημα. «Από το βράδυ της Κυριακής γίνονταν προσπάθειες και πιστεύαμε ότι σε μισή ώρα θα γινόταν η αποκατάσταση», είπε.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, αφού αντίστοιχο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και πριν από περίπου έξι χρόνια, όταν η γέφυρα είχε «κολλήσει» λόγω παλαιότητας και ηλεκτρονικών δυσλειτουργιών. Και τότε, η διαδικασία επαναφοράς έγινε χειροκίνητα και διήρκησε ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η γέφυρα είναι 65 ετών. Έχει φτάσει στα όριά της. Χρειάζεται αντικατάσταση ή μια μεγάλη χρηματοδότηση για γενική επιδιόρθωση», κατέληξε ο κ. Μανιάτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο έναρξης εκ νέου του διαλόγου για ριζική ανακατασκευή ή αντικατάσταση του έργου.

Έκλεισε η μισή γέφυρα στη Χαλκίδα: Τιτάνιες οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης