Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελίες-σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πλέον οι αστυνομικοί κόβουν πρόστιμα και σε… άστεγους!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δεν αποφεύγουν τις ακρότητες οι αστυνομικοί, καθώς, στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν «κατά γράμμα» την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, για να βάλει τέλος στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενίοτε επιδεικνύουν… υπερβάλλοντα ζήλο.

Για παράδειγμα, τις προηγούμενες ημέρες δεν δίστασαν να επιβάλουν πρόστιμα ακόμη και σε… αστέγους για άσκοπη μετακίνηση! Με την τακτική αυτή, άνθρωποι που ζουν στον δρόμο και κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα, εκτεθειμένοι σε άσχημες καιρικές συνθήκες, βρίσκονται υπόλογοι και καλούνται να λογοδοτήσουν στις Αρχές, επειδή δεν εφαρμόζουν τα μέτρα που είναι κομμένα και ραμμένα για όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους!

Πρόκειται για άτομα όλων των ηλικιών, που δεν έχουν «πού την κεφαλή κλίνη», χωρίς εισόδημα και είναι κυριολεκτικά αφημένοι στην τύχη τους, καθώς δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα, ώστε να προστατευτούν από τη μάστιγα του κορωνοϊού.

Τέσσερα πρόστιμα στο ίδιο ζευγάρι

Σύμφωνα με καταγγελία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Άρσις», έχουν γίνει διαδοχικές καταγγελίες για την επιβολή προστίμων σε αστέγους στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σε ένα ζευγάρι αστέγων η Αστυνομία επέβαλε… τέσσερις (!) φορές πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση!

«Η αστεγία είναι κατάσταση και όχι διεύθυνση. Η ευθύνη μεταφοράς των άστεγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας, λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική Πολιτεία, η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία της η ΜΚΟ.

Η οργάνωση εξηγεί πως, οι άνθρωποι που ζουν υπό συνθήκη αστεγίας χρειάζεται εκ των πραγμάτων να μετακινούνται, προκειμένου να καλύψουν τις πιο απλές και καθημερινές ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα να κάνουν χρήση μπάνιου ή τουαλέτας.

Παράλληλα, η «Άρσις» καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν μαζί της σε περίπτωση που γνωρίζουν άτομα στα οποία, ενώ ζουν σε συνθήκες αστεγίας, έχει επιβληθεί πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης από την Αστυνομία, προκειμένου να υποστηρίζονται στη διαδικασία των ενστάσεων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ