«Ύμνοι» και αποθεωτικά σχόλια από Ισπανούς και Al Jazeera για το ελληνικό «θαύμα» κατά της πανδημίας

Must Read

Για ελληνικό «θαύμα» κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, τα ισπανικά ΜΜΕ και ενημερωτικά sites, πλέκοντας το εγκώμιο της χώρας μας, αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας σε σύγκριση με την Ισπανία.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Libertad Digital, σημειώνονται, μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα, αν και «παράδειγμα προς αποφυγή στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, με ένα υγειονομικό σύστημα πιο αποδυναμωμένο από το ισπανικό, με σημαντικές προσφυγικές ροές, και όλα τα προγνωστικά εναντίον της, κατάφερε να συγκρατήσει με εκπληκτικό τρόπο την εξάπλωση του κορωνοϊού στον πληθυσμό της».

Στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ok Diario, εξάλλου, αναφέρεται πως «η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, από τον πρώτο κιόλας θάνατο, υπήρξε κομβικής σημασίας: ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιόρισε την κυκλοφορία των πολιτών ενώ είχαν σημειωθεί 13 θάνατοι».

Η Ελλάδα «ισοπέδωσε» την επιδημική καμπύλη

Σε εκτενές ρεπορτάζ του, το Al Jazeera αποθεώνει την Ελλάδα για τη στρατηγική της κατά της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «παράδειγμα προς μίμηση», καθώς είναι μία χώρα που «κατάφερε να εξομαλύνει και να “ισοπεδώσει” την επιδημική καμπύλη των νέων λοιμώξεων της νόσου Covid-19, κυρίως λόγω της γρήγορης αντίδρασής της, αλλά και της απόλυτης υπακοής των Ελλήνων στα έκτακτα μέτρα».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η προωθημένη γραμμή άμυνας ήταν η μόνη δυνατότητα που είχε η Ελλάδα να αμυνθεί και απέδωσε, τονίζοντας η χώρα μας ίσως να πέτυχε τον στόχο της να κερδίσει πίσω την αξιοπιστία της, καθώς, όχι μόνο έλαβε νωρίς τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά και όταν η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ανοίγει τα σύνορα, ο Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να μην το επιτρέψει, κερδίζοντας το χειροκρότημα των Ευρωπαίων ηγετών, που χαρακτήρισαν την Ελλάδα «ασπίδα της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This