Σοκ προκαλεί η ανάρτηση της δημοσιογράφου Αντιγόνης Ανδρεάκη, η οποία περιγράφει περιστατικά βίας και παραβατικότητας στα Ανώγεια, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στην Κρήτη.
Σύμφωνα με την καταγγελία της, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας σταμάτησε σε κεντρική πλατεία του χωριού, και ο οδηγός του έβγαλε από το παράθυρο την κάνη ενός καλάσνικοφ, ρίχνοντας ριπές στον αέρα ενώ δίπλα περπατούσαν επισκέπτες και παιδιά. Η ίδια περιγράφει με έντονη αγωνία τη στιγμή: «Μου ήταν αδιανόητο να πιστέψω πως αυτό συνέβαινε στα Ανώγεια».
Όμως, το περιστατικό δεν περιορίζεται σε μεμονωμένη εκτροπή. Η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι δεκάχρονα παιδιά οδηγούν αυτοκίνητα σε όλο το χωριό, κυκλώνοντάς το όλη τη νύχτα, φαινόμενο που υπογραμμίζει την ευθύνη της τοπικής κοινωνίας και των αρχών για την προστασία των νέων και των επισκεπτών.
Η ανάρτηση -την οποία δημοσιεύει το viannitika.gr- τονίζει ακόμα ότι οι παραβιάσεις της ασφάλειας δεν είναι νέες, και ότι η σιωπή απέναντι σε τέτοια περιστατικά ισοδυναμεί με συνενοχή. Η ίδια καλεί τους κατοίκους και τις αρχές να αντιμετωπίσουν τη βία και τον παραλογισμό, προστατεύοντας τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.
Η δημοσιογράφος καταλήγει με ένα μήνυμα που αγγίζει κάθε γωνιά της Κρήτης: «Η σιωπή απέναντι στην όποια μορφή βίας, είναι συνενοχή». Το περιστατικό με το καλάσνικοφ, όπως αναφέρει, επαναλήφθηκε ακόμη και λίγες ώρες αργότερα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.
Το γεγονός αποτελεί έντονο κάλεσμα για δράση, όχι μόνο από τις αρχές, αλλά και από την κοινωνία συνολικά, προκειμένου να προστατευθεί η παιδική ηλικία, η μνήμη και ο πολιτισμός της Κρήτης.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Κρήτη: To σουβλάκι που έγινε χαβιάρι – Η τιμή του απογειώθηκε πάνω από τα 6 ευρώ
- Λάρισα: Λίγο πριν αυτοκτονήσει ο 60χρονος έδωσε συνέντευξη – «Του έριξα στο κεφάλι, ο άλλος την έφαγε τζάμπα»