Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της προειδοποιεί πως την Τρίτη 2/9 υπάρχει κίτρινος συναγερμός για την Αττική και άλλες 11 περιοχές για κίνδυνο εκδήλωση φωτιάς.
Αναλυτικά οι περιοχές αυτές είναι:
- Aττική
- Εύβοια
- Δωδεκάνησα
- Κυκλάδες
- Λέσβο
- Χίο
- Ψαρά
- Σάμο
- Ικαρία
- Ρέθυμνο
- Ηράκλειο
- Λασίθι
Δείτε τον χάρτη
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου🔥για αύριο Τρίτη 02/09
🟡Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ σε:
📍 #Λέσβο #Χίο #Ψαρά #Σάμο & #Ικαρία
ℹ https://t.co/qBoE12eUta pic.twitter.com/iey1vktB7a
— Civil Protection GR (@CivPro_GR) September 1, 2025
Τι συνιστά η Πολιτική Προστασία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Δείτε επίσης: