Επτά αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία του νησιού ο Δήμος Κω!

Must Read

Επτά αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές προσέφερε στο Δήμο Κω, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, έξι εκ των οποίων τοποθετήθηκαν ήδη σε δημόσια κτίρια του νησιού, με ευκολία στην πρόσβαση σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ο έβδομος απινιδωτής θα τοποθετηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι πρώτοι έξι, είναι τα ακόλουθα:

  • Κως πόλη – ΚΕΠ, οδός Κανάρη
  • Ζηπάρι – Αγροτικό Ιατρείο, Κοινοτικό Γραφείο
  • Πυλί – Αγροτικό Ιατρείο, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου
  • Αντιμάχεια – Κοινοτικό Γραφείο
  • Μαστιχάρι – Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου
  • Καρδάμαινα – Κοινοτικό Γραφείο

Επίσης, τοποθετήθηκε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο κέντρο της πόλης Κω στην πλατεία Ελευθερίας, στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, προσφορά της οικογένειας Δημήτρη Πιζάνια, στη μνήμη της μητέρας του, Καλλιόπης Χατζηστέργου-Πιζάνια.

εξωτερικος απινιδωτης κως

Την τοποθέτηση των απινιδωτών υλοποίησαν τα στελέχη της Ομάδας Διάσωσης Αντώνης Τρουμούλης και Ερρίκος Τρουμούλης (εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ERC στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και χρήση απινιδωτή) και το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας Νίκος Καλυμνιοναρής.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι φορητή συσκευή, εύκολη στη χρήση, που μπορεί να σώσει ζωές ανθρώπων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.

εξωτερικος απινιδωτης κως

Ο Δήμος Κω καλεί τους πολίτες να διαφυλάξουν τις πολύτιμες -για τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών του νησιού- συσκευές, προσέχοντας την ασφάλειά τους, μιας και οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, προσβάσιμο κάθε στιγμή από τον καθένα.

Παράλληλα, ο Δήμος Κω ευχαριστεί την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την οικογένεια Πιζάνια για την προσφορά τους, ενώ ευχαριστεί και τα στελέχη της Ομάδας Διάσωσης Αντώνη και Ερρίκο Τρουμούλη και τον Νίκο Καλυμνιοναρή, για τη μεγάλη συνεχή προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, μέσα από σειρά δράσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This