«Επί ποδός πολέμου» το Πάσχα με μπλόκα και πρόστιμα και στο βάθος… αποκλιμάκωση

Must Read

Δύο ανοιχτά μέτωπα έχει η κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19, με το πρώτο, και πλέον «καυτό», να είναι η προετοιμασία για να αποτραπεί οποιαδήποτε έξαρση το Πάσχα και το άλλο η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για επιστροφή στην κανονικότητα, με ελαχιστοποίηση μιας γενικευμένης έξαρσης του ιού λόγω της… χαλάρωσης.

Ως προς το πρώτο μέτωπο, απ’ ό,τι φαίνεται, τα περιοριστικά μέτρα θα βρεθούν στο ζενίθ τους τις ημέρες του Πάσχα, με έμφαση από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι προειδοποιούν σε κάθε τόνο ότι δεν θα επιτρέψουν σε μια μικρή μειονότητα να τινάξει στον αέρα όσα μέχρις στιγμής έχουν καταφέρει οι Έλληνες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το αρμόδιο επιτελείο της κυβέρνησης συνεδριάζει συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη του τα στοιχεία που συνεχώς συγκεντρώνονται σχετικά με την πορεία της πανδημίας, προκειμένου να υιοθετεί τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία όμως είναι συνεχώς υπό εξέταση.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής. Ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα θα πρέπει οι βόλτες, οι επισκέψεις, οι συγκεντρώσεις σε σπίτια να αποτελέσουν «ταμπού» για τους Έλληνες. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο οι περιορισμένοι στις μεγάλες πόλεις πολίτες με εφευρετικό τρόπο να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις όποιες απαγορεύσεις και να στήσουν αυτοσχέδια γλέντια εντός ή εκτός σπιτιού.

Διπλασιασμός των προστίμων

Η πλάγια χρήση των sms για βοήθεια σε ανήμπορους ανθρώπους είναι ένας από τους τρόπους που έχουν ήδη επισημανθεί στις συνεδριάσεις των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας ότι θα χρησιμεύσει προκειμένου να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε συγγενικά πρόσωπα. Η δε περίπτωση στα προάστια της Αθήνας, σε πυλωτές και αυλές να δημιουργηθούν ψησταριές, όπου οι ένοικοι θα έχουν καλέσει φίλους, γείτονες και συγγενείς, φαντάζει εφιαλτική.

Η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει αυτόν τον «υγειονομικό εφιάλτη», έχει ήδη προβεί στις ανακοινώσεις για τον διπλασιασμό των προστίμων. Στο πλαίσιο της τακτικής αυτής δεν αποκλείεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση νέοι περιορισμοί και να αυστηροποιηθεί ακόμη περαιτέρω το πλαίσιο που υπάρχει. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η… τσίκνα την Κυριακή να αποτελεί κόκκινο πανί για αστυνομικούς, οι οποίοι θα κληθούν πιθανά να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα περί συναθροίσεων.

Την ίδια στιγμή πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία του οδικού χάρτη επιστροφής σε μια κανονικότητα. Όπως επανειλημμένα τονίζεται από υπουργούς, θα είναι μια αργή και μακρόσυρτη διαδικασία και καμία ημερομηνία δεν έχει ακόμη κλειδώσει, αφού όλα είναι υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων των ερευνών των ειδικών. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε fake news τις όποιες αναφορές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. «Η ομαλοποίηση θα διαρκέσει αρκετό χρόνο και δεν απαιτεί βιασύνη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Και ασφαλώς να μην περιμένουμε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη όλα θα είναι όπως πριν» τόνισε χαρακτηριστικά συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This