Κυριακή 20/6/2021

Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Ανω Πόλη

Νέο «χτύπημα» ιερόσυλων κατά της Ορθοδοξίας, με βανδαλισμό της βυζαντινής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Ανω Πόλης στη Θεσσαλονίκη. «Φίλα το χέρι του παπά, γεύσου τον θάνατο μετά», έγραψαν σε σύνθημα με μαύρο σπρέι οι δράστες, ενώ δίπλα και στην πόρτα του ναού έχει σχηματιστεί το αναρχικό σύμβολο.

Είναι άγνωστο πότε έγινε η αποτρόπαια αυτή πράξη, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι βάνδαλοι, αν και η Αστυνομία πήρε αποτυπώματα από την είσοδο του ναού και από τα κάγκελα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός βρίσκεται επί της διασταύρωσης των οδών Ολυμπιάδος και Προφήτη Ηλία στην Ανω Πόλη και η κατασκευή του ανάγεται πίσω στον δεύτερο μισό του 14ου αιώνα μ.Χ., ενώ μεγάλος αριθμός αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι ο υπάρχων ναός χτίστηκε πάνω από τα ερείπια των βυζαντινών ανακτόρων της πόλης, ύστερα από την καταστροφή τους το 1342 μ.Χ.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία και ήδη ο τοπικός δήμος ανέλαβε το σβήσιμο των μηνυμάτων, ενώ αποφασίστηκε να γίνεται έλεγχος από τις αστυνομικές Αρχές κατά διαστήματα και κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε δεν υπάρχει κίνηση στην περιοχή. Η πράξη αυτή καταδικάστηκε από τους πιστούς, οι οποίοι πλησίασαν προς την εκκλησία, αλλά απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς, χθες το πρωί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ