Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έως το τέλος του καλοκαιριού, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, δηλώνει βέβαιος ότι, έως το τέλος του καλοκαιριού, θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

«Πιστεύω ότι σίγουρα προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε το εμβόλιο. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Υπάρχουν φάρμακα που είναι σε πειραματικό στάδιο και δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα, αλλά δεν έχουν μπει σε φάση κλινικών μελετών», ανέφερε.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Alpha, υπάρχουν δύο κατηγορίες φαρμάκων που δοκιμάζονται παγκοσμίως. «Είναι τα αντιικά φάρμακα και είναι και εκείνα που αναστέλλουν τις κακές επιδράσεις του ιού στον οργανισμό. Πολλοί θάνατοί οφείλονται όχι στην επίδραση του ιού, αλλά στη βλάβη που κάνει στον οργανισμό».

Για το φάρμακο που παρέχεται ενδοφλέβια, ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που είχε άμεση διάθεση στο φάρμακο: «Είναι μια θεραπεία για τον Έμπολα και φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα και στη νόσο Covid-19. Είναι σε κλινική μελέτη και χρησιμοποιείται σε βαρέως πάσχοντες και διασωληνωμένους. Τα αποτελέσματα είναι ότι 2 στους 3 που τους χορηγείται ανταποκρίνονται θετικά».

Συνολικά, όπως τόνισε, μελετώνται περισσότερα από 30 φάρμακα για τις 2 κατηγορίες. «Εκείνο που φαίνεται να κλίνει η επιστημονική κοινότητα είναι κάποιοι συνδυασμοί με τη χλωροκίνη, που έχουν καλά αποτελέσματα για τα ήπια περιστατικά και κάποιοι συνδυασμοί με ρεμντεσιβίρη στους βαρύτερα ασθενείς».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ