Κυριακή 20/6/2021

Η δήμαρχος Κέρκυρας που πήγε στην Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, μας καλούσε να «μείνουμε σπίτι» (video)

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν στο νησί της Κέρκυρας, μετά τις εικόνες της Θείας Λειτουργίας για την Κυριακή των Βαΐων, με πλήθος εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, αντί για 3-4 προβλεπόμενα άτομα.

Στον ιερό ναό παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς. Σύμφωνα με το corfupress.gr, στο στο τέλος προσφέρθηκε και… η Θεία μετάληψη!

Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το πλήθος των παρευρισκόμενων προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά και την επέμβαση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος δήλωσε ότι με παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επιπλέον ανέφερε ότι θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες από τις Εισαγγελικές αρχές.

Το «οξύμωρο» της υπόθεσης είναι ότι η κ. Υδραίου, λίγες μέρες πριν, πρωταγωνιστούσε σε σποτ και καλούσε τους δημότες της Κέρκυρας να μείνουν στο σπίτι και να τηρήσουν τα μέτρα, όπως όλα δείχνουν όμως, για τον εαυτό της έκανε εξαιρέσεις…

Αυτή την ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη, καθώς και οι δύο, αλλά και άλλοι πιστοί, παρευρέθηκαν χθες στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Φωτογραφίες: corfupress.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ