Εφιάλτης για τις αρχές η Ανάσταση του Θεανθρώπου! «Χειρόφρενο» στα Ι.Χ. το τελευταίο… χαρτί της Κυβέρνησης

Must Read

Το Μεγάλο Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα φαντάζει σαν… Επιτάφιος τόσο για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και για τους επιστήμονες.

Και αυτό διότι ναι μες έχουν θωρακιστεί τα «σύνορα» των μεγάλων πόλεων και τα διόδια, όμως οι φόβοι για γλέντια σε πολυκατοικίες και κατ’ οίκον επισκέψεις το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα έχουν θέσει σε ύψιστο συναγερμό την κυβέρνηση.

Τόσο το αυστηρό ύφος του Νίκου Χαρδαλιά, όσο και το (συναισθηματικό) διάγγελμα του πρωθυπουργού χθες το βράδυ, έχουν κάνει δουλειά όμως όλοι θεωρούν ότι αυτό δεν αρκεί!

Έτσι ένα ακόμα «χαρτί» είναι στο τραπέζι. Και αυτό δεν είναι άλλο από την απαγόρευση μετακίνησης και κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στις 8 έως και την Δευτέρα του Πάσχα, με στόχο να μην παρατηρηθεί οποιαδήποτε «χαλάρωση» τις ημέρες των γιορτών.

Εννοείται ότι η επιτήρηση των εκκλησιών θα είναι συνεχής, όμως ο καιρός θα είναι «σύμμαχος» της αμαρτίας!

Ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε χθες ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων «για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα», σε μια ακόμα προσπάθεια να μπει φρένο σε… τσουγκρίσματα, συναθροίσεις και οικογενειακά γεύματα. «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας».

«Φρούριο» τα διόδια

Εδώ και μέρες ελέγχονται (και θα ενταθούν οι περιπολίες και τα μπλόκα όσο πάμε προς το Μεγάλο Σαββατοκύριακο) οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, οι παράδρομοι, οι σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, όπως και όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Αποτρεπτικό της προσπάθειας «φυγής» είναι το πρόστιμο των 300 ευρώ και η αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες.

«Λουκέτο» και στους παραλιακούς περιπάτους

Πέρα από κάθε συζήτηση παραμένει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις παραλιακές ζώνες και τους ανοιχτούς, δημόσιους χώρους, ώστε να μπει ένα φρένο σε βόλτες στις κοντινές παραλίες μια και η ΕΜΥ προβλέπει καλοκαιρία με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 26 βαθμούς.

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

Η αστυνομία αυξάνει τις  περιπολίες σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και λαϊκές αφενός για την τήρηση των αποστάσεων και της πάταξης της αισχροκέρδειας και αφετέρου την αποτροπή ληστειών καθώς θα υπάρχει συσσώρευση μεγάλων χρηματικών ποσών στα καταστήματα τροφίμων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This