Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (25/10) σε γνωστό εστιατόριο του Ηρακλείου, όπου δέχθηκε επίθεση ο υπουργός Μάκης Βορίδης, ενώ δειπνούσε με την οικογένειά του και φίλους.
Η πρώτη αντίδραση του υπουργού
Το πρωί της Κυριακής (26/10), ο Μάκης Βορίδης αντέδρασε δημόσια, κάνοντας ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατήγγειλε την επίθεση ως στοχευμένη ενέργεια πολιτικού μίσους, υποστηρίζοντας ότι οι επιτιθέμενοι ήταν ήταν «χούλιγκαν της ακροαριστεράς».
«Δεν σεβάστηκαν τίποτα, ούτε καν την οικογένειά του, ούτε την 12χρονη κόρη μου που βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτή τη βία», έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός τόνισε επίσης πως τέτοιες επιθέσεις δεν πρόκειται να τον πτοήσουν: « Εγώ τους ξέρω και δεν με εκπλήσσουν ούτε με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές τους!».
Αναλυτικά η ανάρτηση Βορίδη
«Χουλιγκάνοι της ακροαριστεράς μου επιτέθηκαν χθες απρόκλητα σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκομαι σε ιδιωτική επίσκεψη. Εγώ τους ξέρω και δεν με εκπλήσσουν ούτε με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές τους! Έχω ζήσει έτσι μια ολόκληρη ζωή. Αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε την οικογένειά μου (ήταν και η 12χρονη κόρη μου εκεί), ούτε τα παιδιά των οικογενειών που συνέτρωγαν στο εστιατόριο, χωρίς καν να είναι στην παρέα μας. Δυστυχώς, έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να ξεριζώσουμε την ακροαριστερή βία», έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
«Δεν μας φοβίζουν αλλά μας κάνουν πιο δυνατούς»
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δεν μας φοβίζουν αλλά μας κάνουν πιο δυνατούς».
«Με κάθε ευκαιρία, οι “γνωστοί – άγνωστοι” επιβεβαιώνουν γιατί εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού. Χθες, στο Ηράκλειο Κρήτης, επιτέθηκαν στον Μάκη Βορίδη, χωρίς να σεβαστούν ούτε την οικογένειά του. Άγνωστη λέξη, άλλωστε, για όλους αυτούς ο σεβασμός. Δεν μας φοβίζουν, αλλά, αντιθέτως, μας κάνουν πιο δυνατούς», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.
Το χρονικό της επίθεσης
Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου σε εστιατόριο του Ηρακλείου όπου δειπνούσε ο Μάκης Βορίδης μαζί με την οικογένειά του και παρέα φίλων.
Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα έξω από το κατάστημα και εκσφενδόνισαν αυγά, πέτρες, ξύλα και τραπέζια, προς το μέρος που καθόταν για φαγητό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.
Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία ωστόσο οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει προανάκριση για την επίθεση, συλλέγοντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.
Δείτε επίσης: Χαμός στο Ηράκλειο: Πέταξαν αυγά, πέτρες, ξύλα και τραπέζια στον Μάκη Βορίδη και την παρέα του!





Μάκη,
πρέπει πρώτος εσύ λεβέντη μου με την συμπεριφορά σου να σέβεσαι την οικογενειά σου και την κορούλα σου και μετά να απαιτείς το ίδιο από τους άλλους.
Χαιρετισμούς στον Πλεύρη που ξέρει απ’ αυτά και στο άλλο παλιόστομα που μια ζωή το πάει γυρεύοντας.
Άκρως καταδικαστέα η επίθεση…κάνει ήρωα το θύμα και δίνει λαβή στα καθάρματα να ταυτησουν έναν ολόκληρο δημοκρατικό χώρο με χούλιγκαν…εκτός κι αν οι δικοί τους παρακρατικοι έχουν αναλάβει να εκτελέσουν σχέδιο με προβοκατσιες για να δώσουν αφορμή για πογκρόμ δημοκρατικών ανθρώπων που δικαίως διαμαρτυρονται για τα καθάρματα της εξουσίας.
Δεν σε φοβίζουν αλλά κρύφτηκες στο υπόγειο από την τρομάρα χαχαχαχαχα
ΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΝΑΖΙ “”ήταν Ακροαριστεροί “” πού κυνηγούσαν ΚΛΈΦΤΕΣ σαν καί ΕΣΈΝΑ, γιατί Στην ΔΕΞΙΑ καί τήν Ακροδεξιά δεν Υπάρχουν Ηθικοί Άνθρωποι Εεεεεεεεεεε;;;;;;;
Δηλαδή Ομολογείς μόνος σου Φασιστειδες
Ανθρωπόμορφο Ορκ, καί Ξεφτιλιζεις τούς
ΌΛΟΥΣ τούς ΔΕΞΙΟΎΣ, ότι δεν Υπάρχει Ηθική καί Εντιμότητα σέ Αυτόν τον Πολιτικό Χώρο ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εσύ Με τό Τσεκούρι ΤΊ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕΣ ρε ΛΑΜΌΓΙΟ;;;;;;;;;;;;;
Εσύ ρε Ορ σεβάστηκες τήν κόρη σου, πού τήν Στιγματισες για Όλη της τήν ΖΩΉ, νά είναι η Κόρη τού ΦΑΣΙΣΤΟΝΑΖΙ Τσεκούρατου πού ΈΚΛΕΨΕ καί ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ τήν ΕΕ από δισεκατομμύρια ευρώ ;;;;;;;;;;;;;;
Άι στον Διάολο ΛΑΜΌΓΙΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΙΕΣ
ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ πού αντί νά πάτε νά κρυφτειτε
βγαίνετε Ξεδιάντροπη και βγάζετε καί γλώσσα.
Αλλά ΈΡΧΕΤΑΙ , καί δεν Υπάρχει Χώρα πού νά σέ δεχτεί, καί έτσι έχεις Εξασφαλισμένη ΣΤΈΓΗ ΈΝΔΥΣΗ και ΦΑΙ Στα Ανηλια ΕΥΑΓΉ ΙΔΡΎΜΑΤΑ τής Χώρας.
Μια απορία έχω μόνο… είχαν και τσεκούρια;;;;;
Αν είχαν θα είναι οι αυριανοί βουλευτές μας!