Δύο ακόμη άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους το πρωί της Κυριακής (26/10).
Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εντεταλμένης Ευρωπαίας Εισαγγελέως δύο εκ των βασικών μελών του κυκλώματος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Πρόκειται για δύο αδέρφια που φέρονται να κινούσαν τα νήματα στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αμφότεροι με δόλια μέσα λάμβαναν επί σειρά ετών γεωργικές επιδοτήσεις ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.
Μέχρι στιγμής έξι κατηγορούμενοι έχουν τεθεί προσωρινά κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων από τους 12 που απολογήθηκαν χθες.
Συνεχίζονται οι απολογίες
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι απολογίες των μελών που αποτελούν το τρίτο γκρουπ κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση.
Εκτός από τα δύο μέλη που απολογήθηκαν και οδηγούνται στη φυλακή, σήμερα πρόκειται να απολογηθούν άλλοι έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και τα μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.
Σε βάρος των 37 συλληφθέντων, κατά περίπτωση, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σχετική με επιχορηγήσεις, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία η ζημιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κύκλος των απολογιών θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
Δείτε επίσης:
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος κύκλος απολογιών με επίκεντρο την «αρχηγική ομάδα» – 4 ήδη στη φυλακή
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή τέσσερις από τους 12 του Σαββάτου – Σειρά στις απολογίες παίρνει η «αφρόκρεμα»





Μονο στην Ξενοκρατούμενη Μπανανια με ονομα Ελλάς δεν λένε ουτε τα ονοματα αλλά ουτε δειχνουν τα πρόσωπα όσων συλλαμβανουν για απάτες που ολοι οι υπολοιποι Ελληνες θα πληρωσουμε τα Δις που εκλεψαν αυτοί οι απατεωνες στην ΕΕ !!!