Εξώδικο προς τους συγγενείς απέστειλε ο ανιψιός του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, θύματος μαζί με τον 61χρονο φίλο του και επιστάτη της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα, στις 5 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ο ανιψιός, που όπως έχει δηλώσει ήταν ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του φονικού, αναφέρει στην εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση προς τους συγγενείς ότι, σύμφωνα με συμβολαιογραφική πράξη, έχει οριστεί ως διαχειριστής της τελευταίας βούλησης του θείου του. Αυτό περιλαμβάνει την τέλεση της κηδείας και την ταφή της τέφρας του. Η διαδικασία της αποσποράς, της καύσης δηλαδή, έχει ήδη ολοκληρωθεί και η τέφρα βρίσκεται σε ειδικό δοχείο.
Σήμερα η τελετή για τον 68χρονο ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
Η τελετή, σύμφωνα με την γνωστοποίησή του, προγραμματίζεται για σήμερα Παρασκευή (31/10) στην τελευταία κατοικία του θανόντος, στην περιοχή «Στάδιον» της Φοινικούντας. Ο ανιψιός διευκρινίζει ότι η παρουσία του έχει μόνο χαρακτήρα σεβασμού στη μνήμη του θείου του και όχι αντιπαράθεσης, ενώ σημειώνει πως οι αρμόδιες αρχές και ο τοπικός ιερέας έχουν ενημερωθεί για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες
Στο μεταξύ, οι έρευνες για τη διπλή ανθρωποκτονία συνεχίζονται. Η ανακρίτρια Καλαμάτας λαμβάνει καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση, ενώ εξετάζονται και στοιχεία από τηλεφωνικές επικοινωνίες και ψηφιακά δεδομένα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κλήσεις που έγιναν την ώρα του φονικού από αριθμούς που φαίνεται να ανήκουν σε αλλοδαπούς υπηκόους, με τις αρχές να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους πραγματικούς κατόχους και τη σύνδεσή τους με το έγκλημα.
Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοιχτός και αναμένονται νέα ευρήματα τις επόμενες μέρες.
Δείτε επίσης:
Φοινικούντα: Τα νέα στοιχεία που έχει η ανακρίτρια – Έγινε ξανά αυτοψία στο κάμπινγκ
Φοινικούντα: Το μυστικό δρομολόγιο των δραστών και η μαρτυρία που «καίει» τους 22χρονους


 



