Καθηγητές Νίκος Σύψας και Αναστασία Κοτανίδου: «Ναι στις διακοπές, αλλά με… αποστάσεις ασφαλείας»

Must Read

Την αισιοδοξία της ότι θα κάνουμε και φέτος διακοπές, τηρώντας ωστόσο τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ μας, εξέφρασε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικολόγων, καθηγήτρια Πνευμονολογίας και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως: «Θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές, αλλά με κανόνες και αποστάσεις ακόμα και στις παραλίες».

Η καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν:

«Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα. Επειδή ο Έλληνας έχει ακούσει όλα αυτά τα μέτρα, πιστεύω ότι θα υπακούει και στα μέτρα που θα του συστηθούν. Η ζωή μας αλλάζει. Δεν θα είναι ίδια. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τις πολλές αγκαλιές και τα φιλιά, κάτι που είναι μέσα στο ταμπεραμέντο μας. Και μόλις βγει το εμβόλιο, θα μπορέσουμε να ξαναγκαλιαστούμε χωρίς φόβο» είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

«Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, έχουμε αρχίσει και αποσωληνώνουμε περισσότερους ασθενείς. Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» επισήμανε επίσης η κύρια Κοτανίδου.

Αναφερόμενη στην πιθανότητα ο ιός να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες, η καθηγήτρια τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, ωστόσο σχολίασε πως το «ευχάριστο είναι ότι όσο ο καιρός φτιάχνει στην Ελλάδα, όλοι θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα συνωστίζονται».

Επιπλέον, ανέφερε ότι τα πράγματα με την πανδημία στη χώρα μας πάνε πολύ καλά και σε λίγο καιρό οι γιατροί θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν ότι δεν υπάρχουν εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της μάσκας μιας χρήσης από τον γενικό πληθυσμό, η κυρία Κοτανίδου δήλωσε κατηγορηματικά γι’ άλλη μια φορά ότι η χρήση της δεν ωφελεί σε ανοιχτό χώρο:
«Μάσκα μπορούμε να φοράμε σε κλειστό χώρο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, αλλά και για να προστατέψουμε τους άλλους» συνέστησε.

Τη θέση ότι θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές φέτος παρά την κρίση του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν κανόνες και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ακόμη και στις παραλίες.

«Σίγουρα το καλοκαίρι ο ιός δεν θα εξαφανιστεί. Όμως ελπίζουμε ότι η ζέστη θα έχει μία επιρροή στο λεγόμενο Ρ0, δηλαδή στην ικανότητα του ιού να μεταδίδεται. Στη ζέστη ο ιός επιβιώνει αλλά δεν μεταδίδεται εύκολα» συνέχισε ο καθηγητής. Ερωτηθείς για τον τουρισμό, ο κ. Σύψας εκτίμησε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες αλλά όχι μαζικά. «Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This