Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν τα 23 μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» που συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή (14/11), μετά από διαμαρτυρία τους στον χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα.
Η ομάδα είχε αναπτύξει πανό και φώναζε συνθήματα μπροστά από το Μνημείο, με αποτέλεσμα να επέμβουν τα ΜΑΤ λίγο πριν από τις 8 το βράδυ.
Η απόφαση του Αυτοφώρου
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση του νέου νόμου που προστατεύει τον χώρο γύρω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Το δικαστήριο αθώωσε τα μέλη του Ρουβίκωνα για τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Επίσης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση.
Η σύγκρουση και οι προσαγωγές
Στην απολογία τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα ισχυρίστηκαν ότι προχώρησαν σε μία ολιγόλεπτη, συμβολική διαμαρτυρία.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκδήλωση της διαμαρτυρίας, ακολούθησε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες περικύκλωσαν την ομάδα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, και προχώρησαν σε 23 προσαγωγές, με τους προσαχθέντες να οδηγούνται στη συνέχεια στην Κρατική Ασφάλεια.
Δείτε επίσης:
- Ανατροπή στη δημοσκόπηση του Νewsbreak – Ποιος «κέρδισε» από τη θύελλα για τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Σιωπηλή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα – Ξανά πλήθος κόσμου μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

