Κότα για κότα δεν έχουν αφήσει οι αλλοδαποί του καταυλισμού της ΒΙΑΛ στη Χίο

Must Read

Θύματα της καταστροφικής μανίας των αλλοδαπών εισβολέων πέφτουν καθημερινά οι κάτοικοι της Χίου, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Όπως καταγγέλλουν, εδώ και μήνες οι εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες που σουλατσάρουν ανενόχλητοι πέριξ του καταυλισμού της ΒΙΑΛ επιδίδονται σε πλιάτσικο, προκαλώντας δικαίως την οργή και την αγανάκτηση των ντόπιων, οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Εκτός από τις υλικές ζημιές που έχουν υποστεί πολλές αγροτικές αποθήκες, από τις οποίες οι εισβολείς ξήλωσαν πόρτες, παράθυρα και οικιακές συσκευές, πολλοί είναι οι κάτοικοι του νησιού που είδαν εν μια νυκτί τα ζώα τους να κάνουν «φτερά». Μάλιστα, σε μία μόνο περίπτωση προκάλεσαν φθορές στην περίφραξη ενός κτήματος, άρπαξαν από αυτό 33 κουνέλια, 80 κότες και κοκόρια, 20 περιστέρια, αλλά και 700 κιλά εσπεριδοειδή!

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στα λιοστάσια και στις υπόλοιπες καλλιέργειες που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό. Χαρακτηριστικά, ένας παραγωγός δηλώνει την «απαλλοτρίωση» ολόκληρης της σοδειάς του, μαζί με τα εργαλεία αλλά και την… κεραμοσκεπή της αποθήκης του!

Σε άλλη περίπτωση, που συνοδεύεται και από φωτογραφίες, οι «επισκέπτες» άρπαξαν δέκα κότες και προκάλεσαν καταστροφές στις καλλιέργειες λαχανικών και οσπρίων του ιδιοκτήτη. Ωστόσο, τα έκτροπα των αλλοδαπών δεν σταματούν εδώ, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις έμειναν για κάποιο διάστημα μέσα στις αγροτικές κατοικίες που παραβίασαν, προτού αποχωρήσουν και τις αφήσουν χωρίς… κουφώματα!

Στις 428.000 οι ζημιές

Στο πλαίσιο αυτό, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τα πρακτικά της επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών, εξαιτίας των πολύ μεγάλων προσφυγικών ροών που συνέρρευσαν στο νησί.

Οι περισσότερες από τις 206 αιτήσεις συνοδεύονται και από δελτία συμβάντων της Αστυνομίας ή του Δασαρχείου, ενώ η επιτροπή πραγματοποίησε επιτόπιους ελέγχους για την καταγραφή και την αποτίμηση των ζημιών. Το ποσό της αποζημίωσης που αιτούνται οι κάτοικοι της Χίου για όλες τις παράνομες πράξεις που τέλεσαν πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχεται στα 428.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές του νησιού εννέα από τους δέκα κατηγορουμένους, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη ΒΙΑΛ της Χίου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Ο δέκατος κατηγορούμενος είναι ανήλικος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This