Τετάρτη 23/6/2021

Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμο το Κέντρο Αποτέφρωσης στον Ελαιώνα

Νόμιμη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την απόφαση χωροθέτησης του Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών στην περιοχή Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων κι έτσι αυτό θα λειτουργήσει κανονικά.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές με τις υπ΄ αριθμ. 707 και 708/2020 αποφάσεις τους απέρριψαν αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Ελαιώνα Αττικής κατά της σχετικής απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία καθορίστηκαν τα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, χώρος για την εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Η Ολομέλεια απέρριψε όλους τους λόγους ακύρωσης που είχαν προβάλει οι κάτοικοι για παραβίαση του υπέρτερου χωροταξικού σχεδιασμού που περιέχεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών, της συνταγματικής υποχρέωσης μη μειώσεως των κοινόχρηστων χώρων, και περί πλημμελούς αιτιολογίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ