Ελεύθερος ο γιος της Λεούση για την υπόθεση με το «ναρκο-ιστιοφόρο»

Must Read

Καταδικάστηκε, αλλά θα αναπνέει… αέρα ελευθερίας ο επιχειρηματίας Απόστολος Λεούσης, ο οποίος δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την εμπλοκή του στην υπόθεση μεταφοράς 382 κιλών κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία.

Ο 42χρονος γιος της αείμνηστης αστρολόγου Βιργινίας Λεούση, που είχε προφυλακιστεί πριν από ενάμιση χρόνο, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι αφέθηκε ελεύθερος έως τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση έφερε ανακούφιση στον επιχειρηματία, καθώς αντιμετώπιζε βαριές κατηγορίες, που επισύρουν ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης, όπως διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα.

Η πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς της αξίας 11.000.000 ευρώ κοκαΐνης με ιστιοπλοϊκό σκάφος είχε εξιχνιαστεί τον Νοέμβριο του 2018. Τότε η Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA εντόπισε το φορτίο της κοκαΐνης μέσα στο σκάφος και, με παράλληλες επιχειρήσεις, συνέλαβε έξι άτομα στον Ισημερινό και τρία στην Ελλάδα, τον Απόστολο Λεούση, έναν 63χρονο, ιδιοκτήτη μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και έναν 41χρονο Αλβανό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιος της αστρολόγου είχε αναλάβει τον έλεγχο και τις διαδικασίες μεταφοράς του ναρκωτικού με το σκάφος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ταξίδεψε στον Ισημερινό για εμπορικούς λόγους και πως, όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο να γίνει μεταφορά ναρκωτικών, έκανε πίσω.

«Κατάλαβα ότι με το σκάφος αυτό δεν θέλανε να μεταφέρουν κακάο, αλλά ναρκωτικά και άρχισα να απομακρύνομαι από αυτούς. Πολλές φορές με απείλησαν ότι τους κοροϊδεύω. Λόγω αυτού έκανα πίσω με το κακάο» είπε στην απολογία του, που έπεισε τελικά τους δικαστές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This