Έληξε και για τους 3 τελευταίους Έλληνες ναυτικούς η πολύμηνη «ομηρία» στο Τζιμπουτί – Επέστρεψαν στην Αθήνα

Must Read

Αίσιο τέλος είχαν οι περιπέτειες των τριών εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι παρέμεναν για μήνες όμηροι στο Τζιμπουτί της Αφρικής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση.  

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας έλαβε τέλος ο εγκλωβισμός και η πολύμηνη ταλαιπωρία των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί», σημειώνει ο κ. Βλάσης σε σχετική ανάρτησή του στο twitter και συμπληρώνει: «Χθες οι 3 εναπομείναντες ναυτικοί, που βρίσκονταν εκεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα».

Εξάλλου, σε μήνυμά του στο Facebook, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την επιστροφή στην Ελλάδα των τριών Ελλήνων ναυτικών που ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, αναφέρει:

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί, μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που εκρατούντο στο Τζιμπουτί είναι πλέον ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα. Με το καλό να βρεθούν και πάλι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Αγκυροβολημένα λόγω οφειλών της εταιρείας

Οι αρχές του Τζιμπουτί κρατούσαν αγκυροβολημένα τα δύο πλοία και οι Έλληνες ναυτικοί παρέμεναν σε αυτά, λόγω οφειλών της εταιρείας για λιμενικά τέλη και πετρέλαιο. Οι ναυτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα, κυρίως φαγητού, αλλά και φαρμάκων. Ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών ήταν συνολικά πέντε, με έναν υποπλοίαρχο και τον α’ μηχανικό, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, να έχουν αφεθεί ελεύθεροι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί, για τους οποίους εξασφαλίστηκε η επιστροφή στην Ελλάδα, ταξίδεψαν χθες το απόγευμα από το Τζιμπουτί με την πτήση της Turkish Airlines, η οποία ήρθε από την Τζέντα. Προορισμός της πτήσης ήταν το Μογκαντίσου της Σομαλίας, όπου θα παραλάμβανε Τούρκους υπηκόους, με τελικό προορισμό την Άγκυρα.

Και, από σήμερα το απόγευμα βρίσκονται πλέον ασφαλείς στην Αθήνα, όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η περιπέτεια και των υπολοίπων τριών Ελλήνων ναυτικών που παρέμεναν στο Τζιμπουτί έλαβε αίσιο τέλος. Χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας έφτασαν πριν λίγη ώρα στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Δένδιας στη σχετική ανάρτηση. «Ευχαριστώ τον ομόλογό μου υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί για την ανταπόκρισή του στην προ δεκαπενθημέρου σχετική επιστολή μου, την Κυβέρνηση της χώρας καθώς και τις ευρωπαϊκές Αρχές στο Τζιμπουτί για τη συμβολή τους», προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This