Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Σταδιακή προσέλευση εργαζομένων στις δουλειές εξετάζει η κυβέρνηση, για αποφυγή συνωστισμού

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σταδιακής προσέλευσης των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε τρεις διακριτές φάσεις, ώστε να μη συνωστίζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεταξύ 07.30 και 08.30.

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον Σκάι, έπειτα από πρόταση του υπουργείου Μεταφορών, εξετάζεται πολύ σοβαρά -από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- το ενδεχόμενο «να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης στην εργασία, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό σε ώρες αιχμής».

Στο υπουργείο Υποδομών, εκτός από την πίστωση που θα γίνει στους επιβάτες μηνιαίων ή ετήσιων καρτών μετακίνησης στα ΜΜΜ, εξετάζει και την παροχή πρόσθετης έκπτωσης 10% σε όσους πάρουν τώρα μηνιαία κάρτα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «στο μετρό, στο τραμ και στα λεωφορεία δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε όχημα. Εξετάζεται πολύ σοβαρά και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, εάν θα πρέπει, π.χ., όλοι όσοι θα επιβιβαστούν στα ΜΜΜ να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ