Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Απίστευτο! Ασθενής στην Κρήτη θετικός στον ιό για ενάμιση μήνα χωρίς κανένα σύμπτωμα

Μια ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση ασθενούς έχουν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην Κρήτη, αφού διαπιστώθηκε ότι άνδρας είναι θετικός στον ιό επί ενάμιση μήνα, χωρίς όμως να έχει εκδηλώσει συμπτώματα!

Όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος, ο συγκεκριμένος ασθενής «υποβάλλεται σε διαδοχικά τεστ και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου αποτινάξει από πάνω του τον Covid-19, το γενετικό υλικό του οποίου αποδεικνύεται ανθεκτικό κάποιες φορές».

Μάλιστα, ο κ. Σουρβίνος τοποθετήθηκε αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει εδώ και μερικές μέρες και το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης ασθενούς που νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό», κάνοντας σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεκμηριωθεί ως σήμερα.

«Ίσως πρόκειται για ένα τεχνικής φύσης θέμα που χρήζει περαιτέρω επιστημονικής διερεύνησης, μέσω της ανίχνευσης και πάλι του γενετικού υλικού του ιού» είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Σουρβίνος επισήμανε ακόμη ότι η πορεία του κορωνοϊού στην πατρίδα μας εξελίσσεται «πάρα πολύ ομαλά», ωστόσο επέστησε την προσοχή όλων των πολιτών, ούτως ώστε να μη χαλάσει τώρα στο τέλος η καλή εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ειδικά από τη στιγμή που όλη η χώρα βρίσκεται εν αναμονή του πρωθυπουργικού διαγγέλματος αναφορικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Τέλος, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κατέληξε συμβουλεύοντας τους πολίτες ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και η τήρηση των κανόνων υγιεινής πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους και να τηρούνται κατά γράμμα από εδώ και στο εξής «με αυτοματοποιημένο τρόπο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ