Η κυβέρνηση «υπέκυψε»! Ανοιχτές για ατομική προσευχή οι εκκλησίες μετά την άρση των μέτρων

Must Read

Όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις της Εκκλησίας και των πιστών και μελετά το άνοιγμα των ναών νωρίτερα από ό,τι είχε αφήσει αρχικά να εννοηθεί. Τις επίσημες ανακοινώσεις, βέβαια, θα κάνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός και αμέσως μετά θα ακολουθήσει λεπτομερής παρουσίαση όλου του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο» ανακοίνωσε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στον ΑΝΤ1 παραδέχτηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος απέστειλε με συνοδική εντολή επιστολή στον πρωθυπουργό και αναμένει την απάντησή του, την οποία θα συζητήσει στη συνεδρίαση της ΔΙΣ την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου έσπευσε να διευκρινίσει ότι η επιστολή δεν διέρρευσε από την Αρχιεπισκοπή, αλλά από τους παραλήπτες και παρέθεσε τα μέτρα που θα ληφθούν στην περίπτωση που ανοίξουν οι ναοί, όπως η προσέλευση των πιστών με αναλογία, ενώ όταν υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση, θα παραμένουν στο προαύλιο τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις και με χρήση μεγαφώνων. Ακόμη, θα υπάρχουν αντισηπτικά και οι χώροι θα αερίζονται καλά.

Συνεδρίαση της Συνόδου την Πέμπτη

Ο μητροπολίτης κλήθηκε να σχολιάσει και τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που προκάλεσε αντιδράσεις. «Η σύγκριση των δύο περιστατικών (της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής και της περιοδείας της τραγουδίστριας κυρίας Πρωτοψάλτη) είναι σημαντική και, προφανώς, θα επιληφθεί η Ιερά Σύνοδος» είπε.

Κάνοντας λογοπαίγνιο, μάλιστα, πρόσθεσε ότι «έχει και η Εκκλησία πολλούς πρωτοψάλτες που περιμένουν να ψάλλουν», ενώ εξέφρασε τη λύπη του που, ενώ γίνεται λόγος για το πότε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, για παράδειγμα, δεν γίνεται καμιά αναφορά στο θέμα της Εκκλησίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, λοιπόν, η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, οπότε θα συζητηθούν οι προτάσεις και τα μέτρα που θα κατατεθούν στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των εκκλησιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This