Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Πέντε ελληνικά νησιά «σκανάρονται», με αφορμή την πρώτη επένδυση της Volkswagen στη χώρα μας!

Η Volkswagen ετοιμάζεται για την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα, με πέντε ελληνικά νησιά να έχουν προεπιλεγεί για να «φιλοξενήσουν» το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η Θάσος, αν και «φαβορί» μέχρι πρότινος, πλέον έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν έχει αποκαλυφθεί ποια είναι τα πέντε υποψήφια ελληνικά νησιά. Ωστόσο, πιθανολογείται ότι θα είναι κάποια από τα χαρακτηρισμένα ως παραμεθόρια, ούτως ώστε η επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και να τύχει των σχετικών στηρίξεων που προβλέπονται για τις ακριτικές αυτές περιοχές.

Την τελική απόφαση της Volkswagen, αναφορικά με το που θα αναπτύξει το δίκτυο που απαιτείται για να δοκιμάζει οχήματα με αυτόνομη οδήγηση με την παρουσία προσώρας στο όχημα οδηγού, οπωσδήποτε θα επηρεάσουν οι εκτάσεις και τα κίνητρα που θα προτείνουν ή δεν θα προτείνουν οι αυτοδιοικητικές αρχές της κάθε περιοχής.

Σημαντικότατη επένδυση για την επιχειρηματική «βαθμολογία» της χώρας

Το σίγουρο είναι πως η ελληνική πλευρά αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο project, καθώς, αν «τρέξει» ομαλά, εκτιμάται ότι αυξάνεται η «βαθμολογία» της χώρας στις σχετικές αξιολογήσεις της Volkswagen για την επιλογή χώρας ανάπτυξης νέου εργοστασίου, μετά τη ματαίωση των σχετικών επενδυτικών σχεδίων που συζητούσε με την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το «φάκελο Volkswagen» επιμελούνται τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ