Σάββατο 19/6/2021

Καθηγητής Τάκης Παναγιωτόπουλος: «Πλάνη η επιστροφή στην κανονικότητα τον Σεπτέμβριο»

Πλάνη χαρακτήρισε την αναμενόμενη επιστροφή στην κανονικότητα από τον Σεπτέμβριο ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος, κάνοντας σαφές στον ελληνικό λαό ότι η επάνοδος στις καθημερινές συνήθειες δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προ κορωνοϊού εποχή.

«Το πιο ανησυχητικό που έχω δει είναι ότι “από τον Σεπτέμβριο πάμε στα κανονικά”. Είναι πλάνη, δεν είναι σωστό, δεν είναι ακριβές και δεν πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο. Τα μέτρα που εφαρμόσαμε δεν είναι βιώσιμα για πολύ καιρό. Τώρα, μπαίνουμε σε φάση να δούμε την εφαρμογή τους» είπε όσον αφορά την άρση των μέτρων.

Με γνώμονα τις αποφάσεις που έλαβε η επιτροπή, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν υπό ορισμένες προϋποθέσεις τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής και απόστασης.

«Κάθε βήμα θα εκτιμάται και θα αποφασίζεται κάθε καινούργιο. Το τέλος του δρόμου δεν είναι δεδομένο, εκεί πορευόμαστε, αλλά θα είναι υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και υπό τη δυνατότητα εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Δεν έχει γίνει συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς

Όσον αφορά τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, δήλωσε ότι δεν έχει γίνει ειδική συζήτηση, υποστηρίζοντας ότι οι προϋποθέσεις θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα.

«Οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, ο καθηγητής είπε ότι η επιτροπή κατέληξε σε ένα κείμενο που μέχρι στιγμής παραμένει ανολοκλήρωτο και, κατά συνέπεια, δεν έχει γνωματεύσει, ούτε μπορεί να αποφασίσει αν θα ανοίξουν, καθώς αυτά είναι ζητήματα για τα οποία αποφασίζουν πολιτικοί παράγοντες.

«Μπορεί κάποιος να φανταστεί πολλά σενάρια της άρσης των μέτρων. Η επιτροπή έχει πει τη γνώμη της, αλλά ποια θα είναι η διαδοχή των μέτρων δεν μπορούν να γνωρίζουν οι επιστήμονες. Είμαστε στη φάση που μπορούμε με ασφάλεια να αίρουμε μέτρα. Ποιος χώρος θα ανοίξει πρώτος ή δεύτερος θα γίνει με συνεκτίμηση παραγόντων που είναι και οικονομικοί και κοινωνικοί» κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ