Τρίτη 15/6/2021

Βόλος: Ταβερνιάρης πλήρωσε «χρυσό» το γλέντι που έστησε με τους… γείτονές του

Οι έλεγχοι για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά τη σχετική απαγόρευση, συνεχίζονται, αν και μετράμε αντίστροφα για τη σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων. Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν μόλις δέκα παραβάσεις και συνελήφθησαν εννέα άτομα!

Στον Βόλο δύο γειτονικές οικογένειες έστησαν γλέντι στην αυλή ταβέρνας της μιας το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, αλλά μάλλον δεν ήταν όλοι καλεσμένοι στη γειτονιά! Κάποιοι υπέβαλαν καταγγελία για παράνομη λειτουργία επιχείρησης κι έτσι ο 49χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Όπως διατυπώθηκε στη δίκη, στον εξωτερικό χώρο της ταβέρνας υπήρχαν στημένα δύο τραπέζια και καρέκλες με εννέα άτομα, ένα εκ των οποίων… χόρευε, ενώ η πόρτα και τα παράθυρα ήταν ανοιχτά και ήταν έντονη η οσμή μαγειρεμένου φαγητού.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, στα τραπέζια κάθονταν οι γείτονές του, ωστόσο του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή και την υποχρέωση να καταθέσει ποσό 500 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος άνοιξε με εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Από την έναρξη του μέτρου, στις 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 533 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 509 άτομα. Από τις 6 π.μ. ως τις 3 μ.μ. της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ. βεβαίωσε δέκα παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας σε όλη την επικράτεια, επτά από αυτές στην Αττική και τρεις σε πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας, και επέβαλε πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε επτά περιπτώσεις αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες. Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 398 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ