Δυο e-shops εξαπατούσαν πελάτες κάνοντας σούπερ προσφορές για προϊόντα που δεν… είχαν!

Must Read

Αντιμέτωπα με πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις βρίσκονται δύο e-shops, που εξαπατούσαν τους πελάτες τους. Τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα έκαναν γενναίες προσφορές σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ κ.ά.), προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού πελατών.

Μόνο που δεν είχαν στις αποθήκες τους τίποτα απ’ αυτά που διαφήμιζαν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να μην παραδίδονται, ενώ είχαν εγκλωβίσει και τους πελάτες τους, αφού δεν επέστρεφαν τα ποσά που είχαν προπληρωθεί, μιας και δεν πουλούσαν με αντικαταβολή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, στην πρώτη περίπτωση εξαπατήθηκαν 200 καταναλωτές και στη δεύτερη 187. Ακόμα και με τη διαμεσολάβηση της Ανεξάρτητης Αρχής και με το ενδεχόμενο κυρώσεων, τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα δεν επέστρεψαν καν τα ποσά που πληρώθηκαν.

Έτσι η Αρχή αποφάσισε να διαβιβάσει στη Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή τις υποθέσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων για αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές και συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή κατά την προμήθεια προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, παραπέμπει τις δύο εταιρείες και τους νόμιμους εκπροσώπους τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν αξιόποινες πράξεις. Οι δύο υποθέσεις δείχνουν ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ηλεκτρονικές αγορές τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This