Τρίτη 15/6/2021

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ξεσπαθώνει για την καθυστέρηση του ανοίγματος των εκκλησιών

Την έντονη αντίδρασή του για την απόφαση της κυβέρνησης αναφορικά με την επαναλειτουργία των ιερών ναών εξέφρασε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ο σεβασμιότατος διεμήνυσε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η Εκκλησία θέλει τη λειτουργία των ναών από τις 4 Μαΐου και όχι δύο εβδομάδες αργότερα, κάνοντας αναφορά στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη διαχείριση του θέματος.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι κυβερνητικές τοποθετήσεις δεν ήταν τόσο ικανοποιητικές σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση, ενώ έκανε σαφές ότι προέχει το θέμα της δημόσιας υγείας.

«Δεν είναι ο σκοπός μας να κάνουμε ανταρσία, ούτε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση, αλλά ας δούμε πώς κυκλοφορεί ο κόσμος στα πεζοδρόμια. Δεν υπάρχει η απόσταση ασφαλείας» υπογράμμισε.

Σήμερα, εξάλλου, συνεδριάζει η ΔΙΣ, η οποία θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα προτείνει τις δικές της θέσεις, «αφού ενημερωθεί από την επικοινωνία που πρέπει να είχε με τον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος», όπως ανέφερε ο σεβασμιότατος.

Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε, ακόμη, για την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη της Εκκλησίας προς την Πολιτεία, ζητώντας αυτά να είναι αμφίδρομα και τονίζοντας ότι «το πώς συμπεριφέρεται κάποιος είτε σε δημόσιο χώρο είτε σε χώρο κλειστό είναι θέμα ατομικής ευθύνης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ