Τετάρτη 23/6/2021

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Τετραπλάσιοι οι νεκροί στην Ελλάδα, αν τα μέτρα είχαν αργήσει μια εβδομάδα»!

Την εκτίμηση ότι οι νεκροί στην Ελλάδα θα ήταν πολλαπλάσιοι, αν τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν καθυστερούσαν μία εβδομάδα, έκανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως: «Αν τα περιοριστικά μέτρα είχαν ληφθεί μια εβδομάδα αργότερα, θα είχαμε τετραπλάσιο αριθμό νεκρών».

«Αν τα μέτρα της άρσης καραντίνας ληφθούν μια εβδομάδα μπροστά, ή μια πίσω, αυτό μπορεί να έχει μια διαφορά στην επανεμφάνιση ενός δεύτερου κύματος από 15 Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου, που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την οικονομία μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ.

Όσον αφορά στα τεστ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν τα τεστ. Μην τα περιμένετε τα τεστ, ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Τα γρήγορα τεστ είναι τοπίο θόλο παγκοσμίως. Τα τεστ εμφανίζουν φοβερή ακρίβεια σε εργαστηριακές συνθήκες, άλλα σε πραγματικές συνθήκες, όπου δοκιμάζονται, έχουν μικρής χρησιμότητας ακρίβεια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τέτοια πράγματα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ