Δευτέρα 14/6/2021

Βοηθούς επιβατών αποκτά από Δευτέρα το μετρό – Ποιος θα είναι ρόλος τους

Συμβουλές και οδηγίες στους επιβαίνοντες στο μετρό θα δίνουν από Δευτέρα οι βοηθοί επιβατών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Οι βοηθοί θα βρίσκονται στους 45 σημαντικότερους σταθμούς μετεπιβίβασης θα συμβουλεύουν τους επιβάτες για τη χρήση μάσκας, αλλά και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό και να προστατεύσουμε και τους οδηγούς των λεωφορείων και των συρμών και όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως μέσα σε συρμούς και οχήματα θα υπάρχει ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει επιβάτης και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις.

 «Στην Ελλάδα τα πήγαμε πολύ καλά γιατί υπήρχε σχέδιο, γιατί ακούσαμε τους ειδικούς, αλλά κυρίως γιατί οι πολίτες έδειξαν μία απίστευτη υπευθυνότητα και πειθαρχία», συμπλήρωσε και ανέφερε τους πέντε κανόνες, που όπως είπε, πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι:

  • Δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη 
  • Δεν μετακινούμαστε, όταν έχουμε κάποια συμπτώματα 
  • Δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο 
  • Κρατάμε τις αποστάσεις που ορίζουν οι ειδικοί 
  • Φοράμε πάντα μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

Ο υπουργός μεταφορών τόνσε, επίσης, πως από την άλλη εβδομάδα το υπουργείο θα είναι έτοιμο να βγάλει όλο το στόλο των λεωφορείων που φθάνει στον αριθμό των 1.100, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην Αθήνα, λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης, γύρω στα 550 λεωφορεία. «Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να βγάλουμε κι άλλα λεωφορεία στους δρόμους, αλλά αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον  αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής σημείωσε: «Θα έχουμε 350 οχήματα από 219 που παραλάβαμε, γιατί σας θυμίζω ότι έχουμε δώσει δρομολόγια στα ΚΤΕΛ και έχουν προστεθεί άλλα 100 οχήματα». 

Δεδομένου ότι ο στόλος των αστικών λεωφορείων και στις δυο μεγάλες πόλεις έχει μέσο όρο ηλικίας 16-17 έτη είπε: «να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με το υλικό που έχουμε και το τροχαίο υλικό που έχουμε δυστυχώς είναι προβληματικό».  

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε τέλος ότι οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, που δεν έκαναν χρήση λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν θα χάσουν τα χρήματα τους, καθώς θα τους δοθεί πίστωση στην αγορά της επόμενης κάρτας, ενώ για να ενισχυθούν τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, σχεδιάζεται να παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% για όσους προμηθευτούν ετήσιες κάρτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ