«Πέταξαν» οι ελπίδες για την ρεμδεσιβίρη – Έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με το placebo

Must Read

Σχεδόν μηδενική αποτελεσματικότητα φαίνεται να έχει η ουσία ρεμδεσιβίρη που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες από τους Αμερικανούς ως το ελπιδοφόρο φάρμακο που θα κάνει την ανθρωπότητα να «ανασάνει» από τον κορωνοϊό!

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος μίλησε για τα αποτελέσματα και τις κλινικές μελέτες πάνω στη ρεμδεσιβίρη, τόνισε ότι δεν έχει την παραμικρή επίδραση στους ασθενείς.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες για το φάρμακο ρεμδεσιβίρη δεν είναι καθόλου καλά» είπε ο καθηγητής και εξήγησε: «Δεν φαίνεται να έχει σημαντική στατιστική διαφορά όχι από άλλο φάρμακο, αλλά από το placebo».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση στην εταιρία Gilead Sciences Inc. για την έκτακτη χρήση του συγκεκριμένου πειραματικού αντιικού φαρμάκου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τον κορωνοϊό, όπως είχε κάνει γνωστό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, ο κ. Κούβελας αμφισβητεί την αποτελεσματικότητά του.

«Ακόμα και μία μικρή διαφορά στη γρηγορότερη ανάρρωση που φαίνεται να φέρνει είναι στα όρια του πιθανού σφάλματος και το εξηγούμε μέσω της μεροληψίας των ερευνητών» ανέφερε μιλώντας στον Status FM της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο φάρμακο αναπτύχθηκε και χορηγήθηκε αρχικά ως θεραπεία για τον Έμπολα και στην περίπτωση του κορωνοϊού μείωσε τη διάρκεια των συμπτωμάτων του από 15 σε 11 ημέρες στις δοκιμές που έκαναν οι Αμερικανοί επιστήμονες.

Την ίδια ώρα, όμως, την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου αμφισβητούσε και μια κινεζική μελέτη, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Έλληνας καθηγητής. «Δεν έχει κάτι να μας δείξει, δεν μειώνει καθόλου τους θανάτους, δεν μειώνει τη βαριά έκταση. Το αν κάποιος είναι να γίνει ούτως ή άλλως καλά και να βγει μια μέρα νωρίτερα από το νοσοκομείο δεν είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν ξέρω γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος, προφανώς είναι οικονομικοί οι λόγοι κι όχι πραγματικοί. Είναι λίγο απογοητευτικό όλο αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This