Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, τώρα που ανοίγουν χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία»

Must Read

Τώρα που ανοίγουν τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος. 

Τα παραπάνω τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννάκος, υποστηρίζοντας πως ο μοριακός έλεγχος σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία πρέπει να είναι απαραίτητος και ότι επιβάλλεται να γίνεται έλεγχος και σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται για να χειρουργηθούν.

«Αυτό», όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «προϋποθέτει τα νοσοκομεία να διαθέτουν την υποδομή να κάνουν στα εργαστήρια τους τον έλεγχο για κορωνοϊό και όχι να περιμένουν ένα 24ωρο ή και περισσότερο, για να βγει η εξέταση από άλλα εργαστήρια».

Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι, αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία Αλεξάνδρας και ΑΧΕΠΑ επικρατεί κατάσταση συναγερμού:

«Στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας την προηγούμενη Κυριακή προσήλθε ασθενής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας σε κακή κατάσταση. Έγινε διασωλήνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΑΦ. Καμία σχέση με συμπτώματα κορωνοϊού και δεν αντιμετωπίστηκε ως τέτοιο.

Του ελήφθη δείγμα και, την επόμενη ημέρα που βγήκε το αποτέλεσμα, απεδείχθη ότι ήταν θετικός. Ως αποτέλεσμα, 15 συνάδελφοι, 7 νοσηλευτές και 6 γιατροί βρίσκονται ακόμη σε καραντίνα.

Συναγερμός υπάρχει αυτή τη στιγμή και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που δείχνει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι όλοι, τώρα που ανοίγουν τα χειρουργεία. Γυναίκα 70 ετών, νοσηλευόμενη στην προπαιδευτική κλινική επί δέκα ημέρες χωρίς κανένα σύμπτωμα, έκανε προεγχειρικό έλεγχο για να μπει χειρουργείο σήμερα. Και βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό.

Στην ίδια κλινική μεταφέρθηκε πριν από μερικές ημέρες ασθενής 81 ετών, από την κλινική όπου νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα, αφού το τεστ που του έγινε, βγήκε αρνητικό. Ο εν λόγω ασθενής εισήχθη στις 28/4. Στη προπαιδευτική κλινική του κάνανε δεύτερο τεστ και βγήκε θετικό. Αυτό σημαίνει πως ο 81χρονος μπορεί να μετέφερε τον ιό.

Πλέον, περισσότερα από 40 άτομα προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, τραυματιοφορείς, κ.ά.), κάνουν τεστ, γιατί οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες.

Κανονικά, οι 40 συνάδελφοι θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα, καθώς, ακόμη κι αν βγουν αρνητικά τα τεστ τους σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε λίγες ημέρες, όπως συνέβη και με τον ασθενή. Τεστ γίνονται και στους υπόλοιπους 5 ασθενείς της κλινικής.

Ιδιαίτερη προσοχή και αξιόπιστα γρήγορα τεστ πρέπει να γίνονται σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται να χειρουργηθούν. Από την εισαγωγή τους θα πρέπει να μεσολαβούν κάποιες ημέρες νοσηλείας, να επαναλαμβάνομαι τα τεστ και μετά να χειρουργούνται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This