Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία για τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Αττικής την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση που διοργανώνεται από σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η απόφαση πάρθηκε μετά από αιτήματα εργαζομένων σε υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής και αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και άλλων φορέων. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η κινητοποίηση αφορά όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα με κάθε σχέση εργασίας και εκφράζει αντίθεση στους σχεδιασμούς εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας από αμερικανικά μονοπώλια, που σε συνεργασία με την Cosco, μετατρέπουν την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου σε πιθανό «κόμβο κινδύνου» για κατοίκους και εργαζόμενους.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν συλλογικά τη φωνή τους, συμμετέχοντας σε κοινή δράση με λιμενεργάτες σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, τη Χώρα των Βάσκων και το Μαρόκο, ενάντια στην αξιοποίηση των λιμανιών για ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις συγκρούσεις ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, εμπορευμάτων και δρόμων μεταφοράς ενέργειας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής:
«Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να ενώσουν αγωνιστικά τη φωνή τους, μετέχοντας στην 24ωρη απεργία στις 6 Φεβρουαρίου, ημέρα κοινής δράσης των λιμενεργατών σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Χώρα των Βάσκων και Μαρόκο, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους διαρκώς οξυνόμενους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς».
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας στις 3 Φεβρουαρίου για τον 13ο και τον 14ο μισθό
- ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» το δημόσιο – Ποιοι απεργούν, τι ισχύει για τα μέσα μεταφοράς


Τι άλλο θα ακούσουμε; ούτε το ΚΚΕ να ήταν…. για αγρότες που ήταν; Για τους Έλληνες; Να πάτε στην Τουρκία να κάνετε απεργία!