Κυριακή 20/6/2021

Διαμαρτυρία στη Σούδα ενάντια στην έλευση μεταναστών από τη Λιβύη (video)

Μέσα από διαδικτυακό κάλεσμα οργανώθηκε διαμαρτυρία στο λιμάνι της Σούδας, ενάντια στην έλευση μεταναστών από τη Λιβύη. 

Αν και οι αρχικοί διοργανωτές έκαναν πίσω λίγο πριν τη συγκέντρωση, οι κοινοποιήσεις από προφίλ σε προφίλ, πέτυχαν τη συγκέντρωση πολλών κατοίκων, στο λιμάνι, το πρωί της Δευτέρας.

Οι διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου ότι θα μεταφέρονται αναγκαστικά στο λιμάνι της Σούδας όσοι Λίβυοι διασώζονται από εμπόλεμη κατάσταση.

Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν χωρίς  να έχουν λάβει υπόψιν κανένα μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας, ούτε και τις απαραίτητες αποστάσεις, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Προς στιγμήν επικράτησε μικρή ένταση και διαπληκτισμός όταν κάποιος επιχείρησε με ντουντούκα να ανακοινώσει κάτι αντίθετο από το κάλεσμα της διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επέβλεπαν τη διαμαρτυρία χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν.

Στο τέλος του μήνα, δόθηκε νέο ραντεβού αυτή την φορά στην περιοχή της Ιεράπετρας, με τις λεπτομέρειες να διαδίδονται πάλι μέσω των social media.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ