Οι τελευταίες καταιγίδες και νεροποντές που έπληξαν τα νότια προάστια, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί δήμοι να μετρούν τις πληγές τους, αναμέσα τους και η Βάρκιζα όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις ειδικά στο σημείο «Κανάρια» όπου έχει τοποθετηθεί περίφραξη, μετά την υποχώρηση του εδάφους που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Ο χώρος αποκλείστηκε
Όπως αναφέρει το notiareport, στο σημείο βρέθηκαν μηχανικοί του Δήμου Bάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οι οποίοι εξετάζουν την κατάσταση για να διαπιστώσουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και ποια μέτρα χρειάζονται για την αποκατάσταση και την ασφάλεια της περιοχής. Η υποχώρηση έχει εντοπιστεί σε παραθαλάσσιο σημείο, όπου έχουν αποκολληθεί μεγάλες ποσότητες χώματος και βράχων που κατέληξαν στην ακτή.
Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία των πολιτών, ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το έδαφος είναι ασταθές, λόγω του μεγάλου όγκου νερού από τις βροχές και της συνεχούς διάβρωσης από τη θάλασσα. Ανάλογα με τα ευρήματα, ενδέχεται να χρειαστούν πιο εκτεταμένα έργα για την ασφαλή θωράκιση της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί, πως η παραλία που βρίσκεται στο ίδιο σημείο, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση εδώ και αρκετά χρόνια.
*Πηγή Φωτό από notiareport
Δείτε επίσης:
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πώς επηρεάζεται η Αττική
- Ωλένη Ηλείας: 1000 ευρώ σε κάθε γυναίκα που θα μείνει στο χωριό

