«Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου, θόλωσα» είπε ο Καλομοίρης στον Εισαγγελέα (video)

Must Read

Τις στιγμές που σύσσωμο το χωριό των Ανωγείων έδωσε το παρόν στην κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, ο γιος του βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, το βράδυ του Σαββάτου, ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα με τον Γιώργο Ξυλούρη έξω από το σπίτι του όπου ο Ξυλούρης είχε παρκάρει το όχημα του. Οι δύο νεαροί διαπληκτίστηκαν άσχημα και πιάστηκαν στα χέρια, λίγο αργότερα όμως χώρισαν και ο Μανώλης Καλομοίρης μπήκε στο σπίτι του για να κάνει μπάνιο. 

Ο Γιώργος Ξυλούρης όμως επέστρεψε και βρήκε τον Λευτέρη Καλομοίρη και τη σύζυγό του, έξω από το σπίτι όπου και επιτέθηκε στον πατέρα του. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 29χρονος, άκουσε φωνές και έναν πυροβολισμό κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο μπάνιο και μόλις βγήκε έξω αντίκρισε τον Γιώργο Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του: «Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου, θόλωσα και τον πυροβόλησα». Ο Μανώλης Καλομοίρης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Ο συνήγορος του 29χρονου, Διονύσης Βέρας ανέφερε:

«Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορούμενου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορούμενου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός- με αμυχές ένθεν κι ένθεν- η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους. . Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορούμενου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορούμενου ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί (από τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται ε εξέλιξη αυτή η διαδικασία). Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να ”είχε σεντόνι”, αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Δεν αμφισβητείται η ύπαρξη δύο όπλων

Απαντώντας στον ισχυρισμό του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας δήλωσε ότι η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού. Η βαλιστική έκθεση έχει συνταχθεί ενώ παραπέμπεται στην Αθήνα. Συνολικά από τη συλλογή των καλύκων εντοπίστηκαν 7 από ένα όπλο και 2 στο άλλο. «Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις, τονίζοντας ότι έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται»

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Μανώλη Καλομοίρη, ισχυρίζεται ότι τον 63χρονο Λευτέρη Ξυλούρη, εκτέλεσε ο ίδιος του ο γιος, Μανώλης. 

«Στα χέρια του παιδιού μου δε βρέθηκε πυρίτιδα» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο 30χρονος γιος του δεν πυροβόλησε. «Το παιδί μου είναι καθαρό, πεντακάθαρο». Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπήρχαν οικογενειακές διαφορές, αφού τα εγγόνια του έκαναν εκμάθηση χορού στις σχολές του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ περιέγραψε ότι όλη η φασαρία ξεκίνησε επειδή ο γιος του πάρκαρε μπροστά σε σημείο κοντά στην πλατεία, ενώ τονίζει ότι δεν ήταν χώρος που ανήκε στον Λευτέρη Καλομοίρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This