Το Δικαστήριο της Ε.Ε. δικαίωσε την Ελλάδα – Επιστρέφονται συνολικά 435 εκατ. € για επιδοτήσεις που αφορούν βοσκοτόπια!

Must Read

Αναπάντεχη οικονομική ενίσχυση θα λάβει η Ελλάδα, καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) την δικαίωσε, κρίνοντας ότι είχε παραβιαστεί η κοινοτική νομοθεσία από τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει λαμβάνειν 166 εκατ. ευρώ, που είχαν παρακρατηθεί από κοινοτικές ενισχύσεις.  

Αναλυτικότερα, η απόφαση που εκδόθηκε από το ΔΕΕ, είναι η δεύτερη κατά σειρά, για το ίδιο θέμα, δηλαδή τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια, καθώς η προηγούμενη απόφαση (είχε εκδοθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2020), είχε δικαιώσει και πάλι την Ελλάδα, επιστρέφοντας το ποσό των 280 εκατ. ευρώ.

Έτσι, χάρη στις δύο αποφάσεις του ΔΕΕ, στον κρατικό κορβανά εισήλθαν συνολικά…  435 εκατ. ευρώ!

Οι δύο επίμαχες αποφάσεις εκδόθηκαν μετά από αναιρέσεις που είχε καταθέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο ΔΕΕ, ζητώντας να αναιρεθούν καταδικαστικές για τη χώρα μας αποφάσεις, που είχαν εκδοθεί από το πρωτοβάθμιο Ευρωπαϊκά Δικαστήριο.

Παραβιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία

Ειδικότερα, σε περιοδικούς -ανά διετία- ελέγχους που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νομιμότητα των επιδοτήσεων αυτών από ελληνικής πλευράς, είχε κριθεί ότι παραβιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία, που προσδίδει άλλη έννοια στα βοσκοτόπια, από αυτή που δίδεται στη χώρα μας. Το αποτέλεσμα ήταν να παρακρατηθούν οι επιδοτήσεις αυτές από την Ελλάδα και, κατά συνέπεια, να επιβαρυνθεί με το ποσό αυτό η χώρα μας.

Η νέα απόφαση για τα 166 εκατ. ευρώ αποτελεί επιτυχή υποστήριξη των ελληνικών θέσεων από το ΝΣΚ, με πρόεδρο τον Ιωάννη-Κωνσταντίνο Χαλκιά, ο οποίος, και πριν γίνει πρόεδρος, είχε ξεκινήσει τη νομική διεκδίκηση των ποσών αυτών από την εποχή που υπηρετούσε ως νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι δύο αυτές θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις ως προς τις επιδοτήσεις σχετικά με τα βοσκοτόπια, δημιούργησαν νομολογιακό δεδομένο στο ΔΕΕ και αναμένεται η έκδοση και άλλων παρόμοιων αποφάσεων υπέρ της Ελλάδας, καθώς εκκρεμούν και άλλες αναιρέσεις κατά καταδικαστικών αποφάσεων (του 2018) σε βάρος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This