Τετάρτη 16/6/2021

Μυστήριο με φοιτητή-χάκερ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τα κίνητρα ενός 24χρονου φοιτητή χάκερ, ο οποίος παραβίασε τους κωδικούς ενός υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία, διερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο φοιτητής βρέθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Στον φύλακα που ήταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο είπε ότι είχε έρθει για να επιβλέψει ένα πείραμα για λογαριασμό ενός καθηγητή του. Εκείνος τον γνώριζε, οπότε τον άφησε να μπει στο κτίριο.

Έτσι, ο 24χρονος βρήκε την ευκαιρία να αρπάξει τα κλειδιά της γραμματείας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο οποίο σπουδάζει, να μπει στον χώρο και να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία ενός υπολογιστή παραβιάζοντας τους κωδικούς.

Η δράση του νεαρού χάκερ αποκαλύφθηκε την επόμενη μέρα, όταν ο φύλακας συνειδητοποίησε ότι τα κλειδιά της γραμματείας του τμήματος Φυτικής Παραγωγής έλειπαν από τη θέση τους. Τότε, κάλεσε την Αστυνομία, η οποία εντόπισε τον νεαρό και τον συνέλαβε. Παράλληλα, ομάδα του τμήματος Φυτικής Παραγωγής ερευνά αν τυχόν ο 24χρονος έκανε αλλαγές στα αρχεία του υπολογιστή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ