Μυστήριο με φοιτητή-χάκερ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Must Read

Τα κίνητρα ενός 24χρονου φοιτητή χάκερ, ο οποίος παραβίασε τους κωδικούς ενός υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία, διερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο φοιτητής βρέθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Στον φύλακα που ήταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο είπε ότι είχε έρθει για να επιβλέψει ένα πείραμα για λογαριασμό ενός καθηγητή του. Εκείνος τον γνώριζε, οπότε τον άφησε να μπει στο κτίριο.

Έτσι, ο 24χρονος βρήκε την ευκαιρία να αρπάξει τα κλειδιά της γραμματείας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο οποίο σπουδάζει, να μπει στον χώρο και να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία ενός υπολογιστή παραβιάζοντας τους κωδικούς.

Η δράση του νεαρού χάκερ αποκαλύφθηκε την επόμενη μέρα, όταν ο φύλακας συνειδητοποίησε ότι τα κλειδιά της γραμματείας του τμήματος Φυτικής Παραγωγής έλειπαν από τη θέση τους. Τότε, κάλεσε την Αστυνομία, η οποία εντόπισε τον νεαρό και τον συνέλαβε. Παράλληλα, ομάδα του τμήματος Φυτικής Παραγωγής ερευνά αν τυχόν ο 24χρονος έκανε αλλαγές στα αρχεία του υπολογιστή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This