Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο δράστης της αποτρόπαιας ληστείας που συγκλόνισε τα Μέγαρα τον περασμένο Ιούνιο, η οποία κατέληξε στον θάνατο ενός ηλικιωμένου μετά από πολυήμερη μάχη για τη ζωή.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κατάφερε να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 72χρονος, ο οποίος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού και βασανισμού μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 21χρονος Ρομά, ο οποίος ήδη κρατούνταν για άλλες αξιόποινες πράξεις.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η σύζυγος του θύματος εντόπισε τον 72χρονο αιμόφυρτο και σε κατάσταση αναισθησίας μέσα στο υπνοδωμάτιό τους. Το θύμα έφερε σοκαριστικά τραύματα από φαλτσέτα στον λαιμό και είχε δεχθεί σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι με σίδερο.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ για 51 ημέρες, η κατάσταση της υγείας του παρέμεινε κρίσιμη. Ο 72χρονος έλαβε εξιτήριο στις 24 Οκτωβρίου 2025, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του μόλις τρεις ημέρες αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου.
Κυνική ομολογία και αποδείξεις βασανισμού
Ο 21χρονος συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του με ιδιαίτερη ψυχρότητα. Όπως παραδέχθηκε στους αστυνομικούς, εισέβαλε στην οικία με σκοπό τη ληστεία, ξυλοκόπησε άγρια τον ηλικιωμένο και απέσπασε το ποσό των 5.000 ευρώ.
Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει την απανθρωπιά της επίθεσης, κάνοντας λόγο για:
–Πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην τραχηλική χώρα (λαιμό).
–Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τη χρήση σιδερένιου αντικειμένου.
–Ευρήματα συμβατά με βασανισμό, που υποδηλώνουν το μένος του δράστη απέναντι στο ανυπεράσπιστο θύμα.
Γνώριμος των Αρχών
Ο δράστης δεν ήταν άγνωστος στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει επανειλημμένα για κλοπές και ληστείες. Μάλιστα, την ώρα της εξιχνίασης ήταν ήδη έγκλειστος, δυνάμει εντάλματος για διακεκριμένες κλοπές, προσθέτοντας πλέον στο βαρύ ποινικό του μητρώο και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Δείτε επίσης:
- Ένα μικρό, χριστουγεννιάτικο θαύμα στην καρδιά της Αττικής…
- Λαμία: Ρομά μέθυσαν και λήστεψαν κατάστημα – Παραλίγο τραγωδία κατά τη διαφυγή τους
- Πάτρα: Κύκλωμα Ρομά έβαζε ανήλικα να κάνουν κλοπές

