Κεραυνοί από τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Απόστολο Χατζητόλιο! Τι λέει για τη θεία κοινωνία

Must Read

Ένας ακόμα διακεκριμένος επιστήμονας τάχθηκε κατά του κλεισίματος των ιερών ναών! Πρόκειται για τον Απόστολο Χατζητόλιο, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και διευθυντή της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, που μίλησε για τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας, τη θεία μετάληψη, αλλά και για τα μέτρα πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας.

Ο καθηγητής απάντησε σε ερωτήσεις της άτυπης νεανικής ομάδας των τέκνων των αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου Θεσσαλονίκης και εξέφρασε με σθένος τις απόψεις του για το κλείσιμο των εκκλησιών. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι θα μπορούσε να ισχύσει στους ναούς ό,τι ακριβώς και στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Θα μπορούσαν οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές» υποστήριξε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι θα υπήρχε η μέριμνα ώστε να είναι καλά αεριζόμενες και οι πιστοί να προσέρχονται λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα και διατηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Πρότεινε, εξάλλου, ότι θα μπορούσαν να φοράνε όλοι μάσκα, ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα της διασποράς.

«Και αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, φθάσαμε στο αντίθετο» δήλωσε ο κ. Χατζητόλιος και διευκρίνισε: «Όχι μόνο έκλεισαν οι ιεροί ναοί, αλλά απαγορεύτηκε να στέκεσαι και έξω από την εκκλησία. Αυτά είναι τρομακτικά πράγματα και ιατρικώς δεν έχουν καμία βάση»!

Αγανάκτηση

Απαντώντας για το ζήτημα της θείας κοινωνίας, ο κ. Χατζητόλιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την αγανάκτησή του: «Φτάνουμε τώρα απ’ το κακό στο χειρότερο, να απαγορευτεί δηλαδή και η μετάληψη. Η θεία κοινωνία, η οποία, το λέει και η λέξη, είναι επικοινωνία με το Θείον. Εμείς απαγορεύσαμε τη θεία κοινωνία για να μην υπάρξει μετάδοση του ιού; Με τι; Με το σώμα και το αίμα Χριστού; Είναι δυνατόν να μεταδοθούν έτσι οι ασθένειες; Αυτό, εξάλλου, ακόμη και επιστημονικά να το εξετάσει κάποιος δεν έχει παρατηρηθεί» δήλωσε και εξήγησε: «Επί χρόνια, δεν έχει υπάρξει περιστατικό μόλυνσης του ιερέως ο οποίος καταλύει στο τέλος ό,τι υπολείπεται στο άγιο δισκοπότηρο».

Ο καθηγητής επισήμανε, επίσης, ότι τόσα χρόνια που δεν υπήρχε ο κορωνοϊός μεταλαμβάναμε χωρίς να γνωρίζουμε το ιατρικό ιστορικό του διπλανού μας ή αν έχει κάποιο μεταδοτικό νόσημα, ενώ σχολιάζοντας τους αρχιερείς και τους ιερείς που κοινωνούσαν τους πιστούς την περίοδο της καραντίνας, υπογράμμισε ότι «έκαναν θεάρεστο έργο».

Δείτε επίσης: Χαμός στην Πέλλα! Κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο, που θα έμεναν μετανάστες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This