Εργαζόμενος των My market έφαγε ληγμένο κρουασάν και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση – Τι απαντά ο όμιλος

Must Read

Σε μια ανήκουστη καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», για την γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τα  «My market».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας εργαζόμενος που απασχολείτο 3,5 χρόνια στο κατάστημα εξαναγκάσθηκε να υπογράψει την παραίτηση του επειδή κατανάλωσε ένα ληγμένο κρουασάν τη στιγμή που πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, την Παρασκευή 30 Απριλίου 2020, ο εργαζόμενος κλήθηκε από τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του υποκαταστήματος, με φωνές και κατηγορίες περί «κλοπής» να υπογράψει την παραίτησή του προκειμένου να μην έχει ποινικές κυρώσεις για την (εντός καταστήματος) ανάλωση ληγμένων προϊόντων.

«Πρόκειται για μια απάνθρωπη, ανήθικη και παράνομη ενέργεια εταιρείας, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων κατέγραφε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους τζίρους της και απασχολούσε μέρος του προσωπικού με υποδηλωμένη απασχόληση, εκμεταλλευόμενη τις πρόσφατες απορρυθμίσεις του εργατικού δικαίου και τα ωράρια ”λάστιχο” στον κλάδο. Σήμερα ξεφορτώνεται συναδέλφους χωρίς αποζημίωση με ευτελή προσχήματα και εκβιαστικές μεθόδους», δηλώνει ο σύλλογος.

«Είναι κοινός τόπος στα Σούπερ Μάρκετ ό,τι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας (250-500€), υποκύπτουν τακτικά στο αμάρτημα ανάλωσης ληγμένων προϊόντων, αφού η ανέχεια τους οδηγεί σε τέτοιου είδους αμαρτήματα εντός του εργασιακού χώρου, την ίδια στιγμή που η αξιοπρέπεια τους εμποδίζει (επί του παρόντος) να βουτήξουν στους κάδους των σκουπιδιών και να αναλώσουν τα ίδια (πεταμένα) προϊόντα μετά τη λήξη της βάρδιάς τους. Κατόπιν αυτών κλήθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου” να υπάρξει αποκατάσταση αυτή της καραμπινάτης περίπτωσης εξαναγκασμού εργαζόμενου σε παραίτηση, με σκοπό η εταιρεία να ξεφορτωθεί εργαζόμενους και ταυτόχρονα να γλυτώσει την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης», καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η απάντηση των My market

Η εταιρεία απαντά στο dikaiologitika.gr, ότι η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι ψευδής και ότι σεβόμενοι τους εργαζόμενους δεν σχολιάζουν τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε ο υπάλληλος επειδή αυτό αφορά προσωπικά δεδομένα. Τονίζουν επίσης ότι ο πρόεδρος της ‘Ενωσης που προέβη στην καταγγελία όφειλε να έχει διασταυρώσει την πληροφορία, και ότι η εταιρεία έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι ποτέ δεν θα έφευγε εργαζόμενος για τέτοιους λόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This