Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Άρχισαν έρευνες με πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, σε έξι ελληνικά νοσοκομεία

Άρχισε στις 28 Απριλίου η πολυκεντρική μελέτη φάσης 2, που αφορά τη συλλογή πλάσματος αίματος από πρώην ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι έχουν αναρρώσει πλήρως και τη χορήγησή του σε σοβαρά νοσούντες που είναι διασωληνωμένοι στην Εντατική. Η μελέτη διεξάγεται σε έξι νοσοκομεία στην Αθήνα και την Πάτρα και μεταξύ των ερευνητών είναι και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Η έρευνα έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας και από τα επιστημονικά συμβούλια των νοσοκομείων που μετέχουν στη μελέτη, η οποία θα διαρκέσει 20 μήνες και αρχίζει με ένα δείγμα 60 δοτών.

Ως σήμερα έχουν ελεγχθεί 42 δότες για την ύπαρξη αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 και ήδη σε 10 από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί η πλασμαφαίρεση και η συλλογή του πλάσματος. Το στοιχείο που θα καθορίσει την επιτυχία αυτής της κλινικής μελέτης είναι η επιβίωση των ασθενών στις τρεις εβδομάδες, στον έναν μήνα και στους δύο μήνες από την ένταξη στη μελέτη.

Η μελέτη ενεργοποιήθηκε σε επτά νοσοκομεία: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών , Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», Αιμοδοσία – Νοσοκομείο «Αρεταίειον» και Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ