Άρχισαν έρευνες με πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, σε έξι ελληνικά νοσοκομεία

Must Read

Άρχισε στις 28 Απριλίου η πολυκεντρική μελέτη φάσης 2, που αφορά τη συλλογή πλάσματος αίματος από πρώην ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι έχουν αναρρώσει πλήρως και τη χορήγησή του σε σοβαρά νοσούντες που είναι διασωληνωμένοι στην Εντατική. Η μελέτη διεξάγεται σε έξι νοσοκομεία στην Αθήνα και την Πάτρα και μεταξύ των ερευνητών είναι και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Η έρευνα έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας και από τα επιστημονικά συμβούλια των νοσοκομείων που μετέχουν στη μελέτη, η οποία θα διαρκέσει 20 μήνες και αρχίζει με ένα δείγμα 60 δοτών.

Ως σήμερα έχουν ελεγχθεί 42 δότες για την ύπαρξη αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 και ήδη σε 10 από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί η πλασμαφαίρεση και η συλλογή του πλάσματος. Το στοιχείο που θα καθορίσει την επιτυχία αυτής της κλινικής μελέτης είναι η επιβίωση των ασθενών στις τρεις εβδομάδες, στον έναν μήνα και στους δύο μήνες από την ένταξη στη μελέτη.

Η μελέτη ενεργοποιήθηκε σε επτά νοσοκομεία: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών , Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», Αιμοδοσία – Νοσοκομείο «Αρεταίειον» και Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This