Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Άνοιγμα σχολείων: Έως 15 μαθητές ανά αίθουσα, προαγωγικές και εκδρομές τέλος για τη σεζόν 2019-20 – Δείτε την ΚΥΑ

Αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων, που, όπως έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 11/05 για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και μία εβδομάδα αργότερα για τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, μαθητές και καθηγητές πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ οι… πολυπληθείς τάξεις «σπάνε» και δημιουργούνται νέα, μικρότερα τμήματα με αλφαβητική σειρά και ανώτατο όριο μαθητών ανά τάξη τους 15.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι κατά τη φετινή σχολική σεζόν δεν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων όλων των τύπων, με εξαίρεση τις εξετάσεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών, τις απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. των παρελθόντων ετών, καθώς και εκείνες των μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσον αφορά στο μάθημα της πληροφορικής, στους υπολογιστές και στα πληκτρολόγια θα χρησιμοποιείται, πλέον, μεμβράνη οικιακής χρήσης!

Τέλος, τα κυλικεία των σχολικών μονάδων θα παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, ενώ αποσαφηνίζεται ότι για το -υπόλοιπο- σχολικό έτος 2019-2020 δεν θα πραγματοποιηθούν εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.

Δείτε ολόκληρη την ΚΥΑ εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ