Ρεπορτάζ του «Guardian» από το Σωτηρία – Συγκλονίζουν οι περιγραφές των γιατρών (video)

Must Read

Εκτενές φωτορεπορτάζ από το νοσοκομείο Σωτηρία παρουσιάζει ο «Guardian», σε συνεργασία με τον φωτογράφο Αχιλλέα Ζάβαλη, καταγράφοντας από πρώτο χέρι τη μάχη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και των ασθενών στη χώρα που, όπως αναφέρει, αποτελεί παράδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο ρεπορτάζ του, ο Guardian σχολιάζει το πώς η Ελλάδα κατάφερε, με ένα αποδεκατισμένο σύστημα υγείας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, να διατηρήσει τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, «με πολύ χαμηλότερο αριθμό θανάτων από πάρα πολλά άλλα Ευρωπαϊκά κράτη».

Η επικεφαλής της κλινικής Covid-19 του νοσοκομείου Σωτηρία, Γιώτα Λουρίδα, εξηγεί πώς ασχολήθηκε η ίδια με την πανδημία και αναφέρεται στα βήματα που ακολούθησε η χώρα μας, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες. Η κυρία Λουρίδα εξηγεί ότι «ακόμη και σήμερα, η Ελλάδα είναι πίσω και σε επίπεδο νοσοκομείων και στην πρωτοβάθμια υγεία, ενώ οι ελλείψεις είναι υπαρκτές και σε επίπεδο κλινών ΜΕΘ».

Σωτηρία

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος ήταν το «πώς θα καταφέρει το σύστημα υγείας να τα βγάλει πέρα σε μια πανδημία», ενώ, αναφερόμενη στη γενικότερη εμπειρία της από την πρώτη γραμμή του μετώπου της πανδημίας, δηλώνει πως «πέρα από την κούραση που είχε αθροιστεί, μια ψυχική κούραση, δεν κοιμόμασταν, δεν προλαβαίναμε να φάμε, δεν προλαβαίναμε να πάμε σπίτι μας, νιώθαμε ότι κάναμε μια τρύπα στο νερό».

Στιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης

Η δρ. Αντωνία Κουτσούκου, επικεφαλής της ΜΕΘ, παραδέχθηκε ότι το εγχείρημα είχε και πολύ δύσκολες στιγμές: «Υπήρξαν στιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, ιδίως όταν χρειάστηκε να δούμε ασθενείς να καταλήγουν χωρίς να είναι οι δικοί τους δίπλα να τους αποχαιρετήσουν. Αυτό με έχει τραυματίσει».

Σωτηρία guardian

Η φυσιοθεραπεύτρια Γεωργία Κολοφωτιά μίλησε για συγκινητικές στιγμές που έζησε, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Χρησιμοποιεί, δε, το παράδειγμα ενός ασθενούς, εξηγώντας ότι «περίμενα να δω έναν άνθρωπο ηλικιωμένο, ωστόσο ήταν ένας άνθρωπος 50 ετών, που είχε δίπλα του φωτογραφία της οικογένειάς του και σημείωμα, ότι τον περιμένουν να γυρίσει στο σπίτι. Αυτό μου δημιούργησε απαιτήσεις, αλλά και με όπλισε και με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα».

  • Δείτε το βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ του Guardian:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This